• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvozićemo ŠVAJCARSKE ČOKOLADE iz Novog Sada već u 2021.

Izvor mondo.rs

Bari Kalebo (Barry Callebaut), vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih čokolada i proizvoda od kakaa, danas je počeo izgradnju fabrike čokolade u Srbiji.

Beograd se može pohvaliti Muzejom čokolade, a vojvođanska "prestonica" će uskoro moći svetskom fabrikom. Bari Kalebo će to biti prva fabrike u jugoistočnoj Evropi a najsavremenije fabričko postrojenje u Novom Sadu, imaće proizvodni kapacitet 50 hiljada tona.

Ukupni obim investicije tokom petogodišnjeg perioda trebalo bi da dostigne 50 miliona evra (56,7 miliona švajcarskih franaka) a očekuje se da fabrika počne sa radom do 2021. godine.

Možda će vas zanimati

 "U skladu sa našom strategijom 'pametnog rasta', novo fabričko postrojenje u Novom Sadu će nam omogućiti da proširimo naše poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja. Fabrika će predstavljati regionalni centar iz koga će Bari Kalebo čokoladom snabdevati tržišta jugoistočne Evrope koja se ubrzano razvijaju", rekao je na otvaranju radova generalni direktor grupe, Antoan de Sen-Afrik.

Bari Kalebo
Izvor: Youtube/ Barry Callebaut Group

ZA FER ODNOS PREMA FARMERIMA

Bari Kalebo grupa je posvećen prelasku na održivu proizvodnju čokolade do 2025. godine, čime će se osigurati buduće zalihe kakaoa i poboljšati životni standard primarnih poljoprivrednih proizvođača. Grupa pruža podršku fondaciji Kokoa horajzons (Cocoa Horizons), čiji je cilj održiva budućnost kakaoa i čokolade.

Godišnju prodaju vrednu 7,3 milijarde švajcarskih franaka (6,5 milijardi evra) u fiskalnoj 2018-2019. godini, Bari Kalebo sa sedištem u Cirihu je ostvario iz 60 proizvodnih postrojenja širom sveta u koima je zaposleno više od 12 hiljada radnika.

Kompanija snabdeva celokupan prehrambeni sektor, od industrijskih prehrambenih proizvođača do zanatskih i profesionalnih firmi, kao što su konditori, poslastičari, pekari, hoteli, restorani i ugostiteljski objekti. Dva zaštićena globalna brenda koja opslužuju i ispunjavaju sve specifične potrebe prethodno pomenutih klijenata sa istančanim ukusom su "kalebo" (Callebaut) i "kakao bari" (Cacao Barry).

Ceremoniji polaganja kamena temeljca, koju je predvodio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, glavni izvršni direktor Bari Kalebo grupe Antoan de Sen-Afrik, regionalni potpredsednik za Istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku Rohier van Slehter i generalni menadžer za jugoistočnu Evropu, Stojan Kemera.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sladjan

Fabrika kadrova sns!!!obecali posao ako budu slusali opstinske odbore sns!!!!u svakom gradu zloupotrebljavate mlade Koji se moraju ponizavati zbog posla!!!!tako je pkc smederevo!tako je svuda u srbiji!

special image