• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROPAO PROJEKAT ŽIČARA?: Od Kotora do Lovćena i dalje "zemljom"

Izvor mondo.rs

Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspešnim jer nije stigla niti jedna ponuda.

 Propao tender za žičaru Kotor – Lovćen Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma nije pristigla nijedna ponuda za žičaru, prenosse navode iz Vladinog dokumenta crnogorski mediji.

Dve kompanije iz Crne Gore otkupile su tendersku dokumentacije – podgoričke firme Novi Volvox i Zetagradnja, ali ponude nisu dale a traže duži rok.

Možda će vas zanimati

“U toku tenderskog postupka, ove kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnele zahtjeve za produženje roka za dostavljanje ponuda. Ministarstvo održivog razvoja i turizma to nije prihvatilo, uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cenjene sve okolnosti i neophodne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u pozivu i tenderskoj dokumentaciji”, navodi se u Vladinom dokumentu.

Takođe, Ministarstvo je od jedne kompanije primilo dva zahteva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgovore.

Ideja o žićari koja bi se od mora pružala do "krova Crne Gore" i simbolično najvažnijeg mesta u zemlji – Njegoševog mauzoleja, trebalo je da se ostvari na osnovu Koncesionog akta za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen, koji je Vlada usvojila u decembru i Javnog oglasa objavljenog krajem januara., koji je objavljen 27. januara ove godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image