• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BIĆE JOŠ": Milijardu evra podrške Svetske banke!

Izvor mondo.rs

Kao odgovor na krizu koja je nastala usled COVID-19 virusa, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao vodeća međunarodna finansijska institucija, donela je odluku da obezbedi dodatnu podršku ekonomijama u kojima je angažovana i u koje investira

Krajem prošle nedelje Svetska banka se obratila Vladi Srbije pismom da ima na raspolaganju dodatnih 20 miliona dolara ukoliko je Srbiji potrebno za otklanjanje posledica korona virusa.

Upravni odbor Banke je odobio sada i "hitni paket solidarnosti" u iznosu od milijardu evra, što je samo prvi korak pomoći, jer je "banka spremna da poveća podršku ako i kada to bude potrebno".

Možda će vas zanimati

"Paket solidarnosti demonstrira da EBRD ostaje otvorena za poslovanje i spremna je da deluje brzo i u skladu sa zahtevima. Banka je spremna da pruži ovakav odgovor i da podrži svoje klijente i zemlje u kojima posluje u ovom kritičnom trenutku zahvaljujući snažnom osnovnom kapitalu i odličnim rezultatima postignutim tokom prethodnih godina.

Ovih dana nas takođe često pitaju o našem viđenju kratkoročnog i dugoročnog ekonomskog uticaja trenutnih događaja. Budući da se radi o situaciji koja se brzo razvija, teško je izvesti konačne zaključke. Ono što već sada deluje izvesno jeste da će dešavanja imati neposredan uticaj na ekonomski učinak u regionima EBRD-a, ali, za razliku od finansijske krize iz 2008, prema našoj proceni, moguć je brzi oporavak nakon zaustavljanja epidemije", stoji u saopštenju Svetske banke.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Sd

Kako ono beše:"baš je cool kad patiš volim tvoju bol..Palim se na suze,palim se na bol"..

Tafak

Pa sta onda trabunja p....ti?

Skocni zglob

Kakvi su to lesinari! Nikad ni centa nisu dali bez kamate, a svuda se povlace pod krinkom huminataraca. Jos te teraju da uzmes pare, pa jos ispadas nezahvalan kad kazes ne. Bio sam na jednom sastanku u Sarajevu nakon poplava 2014. Ista prica, samo da se uvali novi kredit.

special image