• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kojim građanima će biti odloženo PLAĆANJE RAČUNA...

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će zbog uvođenja vanrednog stanja u zemlji starijim građanima biti odloženo plaćanje računa za februar, mart i april.

 Vanredno stanje - koronavirus - odloženo plaćanje računa Izvor: Mondo/ G.S

Stariji sugrađani, prema rečima Ane Brnabić, neće morati da plaćaju komunalne račune za februar, mart i april, a kasnije će moći da plate te račune bez kamate.

"Vlada će sutra na sednici usvojiti da penzionerima i domaćinstvima gde su penzioneri da odložimo plaćanje svih njihovih računa za tri meseca i da omogućimo da oni plate te račune bez ikakve kamate, da ne bi izlazili i nervirali se oko toga", rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je za RTS kazala i da građani nemaju razloga za paniku jer je zabranjen izvoz strateških proizvoda a država ima dovoljno brašna za 12 meseci, zbog čega je veoma važno da pokažu solidarnost. "Može da se desi da je raf u jednom momentu prazan ali to se redovno popunjava", rekla je ona i dodala da su mnogi ljudi kupili dezinfekciona sredstva koja ne mogu da potroše u narednih godinu dana.

Možda će vas zanimati

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je rekao da je uvođenje vanrednog stanja svakako okolnost koja može dovesti do odlaganja parlamentarnih i lokalnih izbora ali da je sada u fokusu očuvanje zdravlja i života građana a da će se o tome razmišljati u narednom periodu.

Selaković je dodao da će zbog vanrednog stanja koje je proglašeno zbog korona virusa biti umanjen obim rada sudova u zemlji.

On je kazao da će sudovi na zahtev advokatskih komora obrađivati manji broj predmeta, osim onih koji su u hitnom postupku.

Selaković je najavio da će se u sudovima u kojima se pojavljuje najveći broj građana, poput prekršajnih sudova, biti uvedene posebne higijenske mere, pored najavljenog smanjenja radnog opterećenja.

"Stariji sugrađani koji ne podižu penzije sa bankomata u sledećim danima biti obavešteni o tome kako će dobijati svoj novac", rekao je Selaković.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Figo

A ko ce ih platiti kad se nagomilaju Vucic?

Gavra

@Figo pa oni na koga i glasi racun. Isto kao i u vreme gradjanske neposlusnosti 98 99 .

+++

@Figo Ne, "negro" onaj koji ih je i napravio. Verovatno ti se ni to ne dopada. Ti bi da "**beš" ,a drugi da plaća alimentaciju.

special image