• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVLJEN SPISAK: Ovo su proizvodi KOJI NE SMEJU DA POSKUPE

Izvor mondo.rs Izvor Beta Izvor Tanjug

Vlada Srbije donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a na spisku se nalazi 36 kategorija proizvoda.

 Korona virus - cene proizvoda ograničene u prodaji Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako se navodi u odluci, koja je doneta juče a objavljena je u Službenom glasniku, radi sprečavanja poremećaja na tržištu ili otklanjanja štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja robom, nastalih usled širenja korona virusa, ograničavaju se cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali na dan 5. marta ove godine.

Ograničenje se primenjuje u trajanju od 30 dana, a na spisku su brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba.

Možda će vas zanimati

Na spisku je, zatim, termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa.

Na listi su i pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale,

Takođe, mere se odnose i na tekstilna hiruška odela, varikinu i ostale dezinfektante, asepsol, alkohol, i zaštitne naočare.


Ljajić: Snabdevenost u trgovinskim lancima dobra

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su trgovinski lanci u Srbiji dobro snabdeveni i da, građani nemaju potrebe za pravljenjem zaliha.Ljajić je gostujući na TV Prva rekao i da je Ministarstvo zdravlja poručilo nove količine maski i dezinfekcionih sredstava, i da veruje da će ih biti dovoljno u apotekama iako će tražnja biti povećana.

"Nema potrebe za stvaranje te vrste panike i ličnih zaliha, nadam se da će građani biti toliko samodisciplinovani da vode računa o svom zdravlju", kazao je Ljajić.

On je dodao da je Vlada Srbije donela važne odluke da uvede stabilnost tržišta i da ograniči cene 36 proizvoda, kao i odluku o zabrani izvoza određenih životnih namirnica i zaštitne opreme.

Prema njegovim rečima trgovci i apotekari mogli su do uvođenja vanrednog stanja da povećavaju cene proizvoda koji se najviše traže što, kako je dodao, jeste legalno ali nije bilo moralno, dok će sada biti kažnjavani po zakonu o vanrednom stanju ako povećavaju cene.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Coa

A kome da se prijavi ako vidimo da je neko povećao cenu?! Jer se to već dešava...

Ejpril O Nil

Evo konačno I nama pčelarima da svane. Ajde neka nas sada ucenjuju sa otkupnom cenom od 200 dinara po kilogramu! Dobićete ga sada, ali za 500 dinara! Sada se mi pitamo!

Brajan Bulaga

@Ejpril O Nil О чему ти причаш?

special image