• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Leoni privremeno obustavlja proizvodnju u Nišu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanija za proizvodnju autodelova Leoni saopštila je danas da od 20. marta privremeno obustavlja kompletnu proizvodnju u jednoj od svojih fabirika - u Nišu.

Kao razlog navodi se zastoj u proizvodnji kupaca te firme u Nemačkoj i Austriji, izazvan pandemijom korona virusa.

Zaposleni koji u ovom periodu ne budu radili, biće plaćeni u skladu sa Zakonom o radu Srbije, rečeno je u saopštenju Leonija.

Možda će vas zanimati

Kompanija je istakla da je fabrika u Nišu za sada jedina među ukupno četiri u sastavu kompanije (Prokuplje, Malošište, Niš i Kraljevo) koja sutra privremeno obustavlja kompletnu proizvodnju.

Navedeno je da će zaposleni u ostalim proizvodnim jedinicama biti blagovoremeno obavešteni, ukoliko bude promena u planu.

U sve četiri proizvodne jedinice uprava kompanije organizuje proizvodni proces kako bi zaštitila zdravlje zaposlenih kojima su dostupna sredstva za dezinfekciju, pojačana je higijena i dezinfekcija objekata i prostorija, saopštio je Leoni i dodao da zaposlene obučava o zaštiti od korona virusa.

Međutim ta kompanija kaže da je nestašica zaštitnih maski jer ih je "nemoguće nabaviti na tržištu" i da se nada da će ovih dana moći da ih obezbedi.

Fabrika municije Prvi partizan iz Užica juče takođe donela je odluku da zbog vanrednog stanja i korona virusa na prinudni odmor pošalje oko 500 od 1.620 radnika.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image