• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBUSTAVLJEN uvoz automobila u Srbiji, ali PRODAJA nije stala

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Obustavljen je uvoz automobila u Srbiju, zbog situacije sa korona virusom, ali prodaja na autoplacevima nije stala.

Branislav Grković iz Polovinihautmaobila kaže za Tanjug da još ima interesovanja za kupovinu automobila na autoplacevima i da se može realizovati kupovina.

"Ako se kupuje na autoplacu ne mora da se radi kupoprodajni ugovora i plaća porez, kao što je slučaj kada se kupuje od nekog fizičkog lica. Svi koji vode autoplaceve kažu da se trude da pomognu kupcima da što pre dođu do registarskih tabilica".

Možda će vas zanimati

Grković dodaje da, ipak, sve ide malo sporije nego u redovnim okolnostima. Interesovanje jeste manje, ali i dalje postoji pošto su ljudi oprezniji.

Ako neko kupuje automobil od fizičkog lica onda kupoprodajni ugovor mora da se overi kod notara i da se plati porez na prenos vlasništva, što je sada problem uraditi, kaže Grković.

Objašnjava da notari sada rade samo hitne slučajeve, kao i da pojedine opštine zbog aktuelne sitaucije sa korona virusom odbijaju zahteve za plaćanje poreza na prenos vlasništva.

Pre vanrednog stanja autoplacevi su mogli da završe kupcima sve u vezi sa registracijom vozila, ali je sada situacija mnogo komplikovanija.

Ipak i dalje je moguće registrovati automobil kupljen na autoplacu, samo što treba ispratiti proceduru koju su propisali nadležni.

To znači da treba MUP-u poslati email na adresu [email protected] i zatim čekati odgovor sa daljim instrukcijama.

Polovniautomobili savetuju da kupci u e-mailu što konkretnije i preciznije objasne šta traže, bez suvišnih pitanja koja se ne odnose konkretno na registraciju vozila, kao i da obavezno ostave svoj broj telefona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image