• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE OTPUŠTAJTE LJUDE, država će NADOKNADITI POLA

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras apel države privatnim poslodavcima da ne otpuštaju olako svoje zaposlene ali i uputio svojevrsno upozorenje da će "država to imati u vidu".

  Gubitak firmi i otpuštanje radnika zbog korona virusa – Nemojte da otpuštate kaže Vučić Izvor: BartekSzewczyk/iStockphoto

"Nemojte da otpuštate ljude zbog sedam ili petnaest dana . Deo gubitka ćemo vam nadoknaditi a i država će znati da ceni vaše ponašanje u ovakvoj situaciji i kada se kasnije budu uzimale reference", upozorio je i apelovao u isto vreme predsednik Srbija Aleksandar Vučić na poslodavce koji su već počeli da se "zahvaljuju" radnicima zbog manjeg obima posla usled epidemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Vučić je u večerašnjem obraćanju naciji rekao da je u Austriji bez posla ostalo već 150. 000 ljudi, u Francuskoj milion ali da Srbija ne želi da ludi ostanu bez novca za egzistenciju. A što se tiče gubitaka privatnih firmi, koje mnogo lošije posluju sada zbog epidemije korona virusa i njenog uticaja na potražnju, proizvodnju, transport i prodaju, Vučić kaže da će država da nadoknadi deo gubitaka koje će imati.

"Neću da obećavam ono što ne možemo. Nisam od lažljivih političara da ćemo sve da platimo od gubitaka ali platićemo pola a pola štete neka preuzmu oni. Oni koji to budu uradili njih će država znati da ceni i imaće bolje reference kod nje za ubuduće", kazao je predsednik i upozorio one koji misle da u ovoj situaciji i zarade da svakako neće plaćati nekima koji "traže tri miliona za gubitke izgubili su samo jedan"

Vučić je rekao da se proteklih dana u zemlju vratilo oko 318. 000 ljudi iz inostranstva, ali da da računa da će polovina ostati u Srbiji, jer će se država boriti da ostanu ovde da rade i zarađuju.

U Srbiji su, iako vanredne mere traj tek nekoliko dana a epidemija je počela pre dve nedelje, neki poslodavci već počeli da otpuštaju ljude ili im prete otkazima ne bi li im umanjili plate. Na to je ukazao i ministar rada, Zoran Đorđević, koji je najavio oštru kontrolu inspekcije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

Da li bi trebao da prodam kucu da bi isplatio doprinos radnicima???

Milisav

Mala preduzetnička radnja moze 1 mesec da izdrži maksimalno

Mica

Pa sta ovaj Vucic misli,da prebaci odgovornost na privatnike posto i ti privatnici imaju obaveze prema drzavi i bice malo privatnika koji nece otpustiti radnike. Zadto ne kaze da nemoraju doprinosi da se plate a da ce radni staz biti racunat,zasto ne kaze da ko ne otpusti radnike placa manji porez ili ne placa. Sta sad on tu nesto kao apeluje.

special image