• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE GOMILA KVASCA: u fabrici u Senti UČETVOROSTRUČUJU PROIZVODNJU

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanija Biospringer RS u Senti od sutra počinje proizvodnju punim kapacitetom, tako da će proizvodnja kvasca u malim pakovanjima biti uvećana 450 odsto, a proizvodnja u pakovanjima od 500 grama za pekare, za 100 odsto.

Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju, kaže Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman, tako da omoguće povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

KRUŠEVAC PRAVI NATRIJUM HIPOHLORIT ZA VIŠE GRADOVA

Sutra u Kruševac stiže specijalizovani uređaj za proizvodnju natrijum hipohlorita, koji će moći da obezbedi dovoljno dezinfekcionih sredstava za sve ulice i bolnice u više gradova u Srbiji, od Kragujevca do Pirota, Vranja, Sjenice, Užica…

Iz Biospringera apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe jer kvasca ima dovoljno, fabrika može da podmiri i ove trenutno povećane potrebe industrije i domaćinstava, saopštila je PKS.

Potražnja za kvascem od strane industrije porasla je za 100 odsto, a za malim kvascem čak 500 odsto. Distribuciju kvasca koji proizvede Biospringer RS rade francuski Lesafr (Lesaffre) i PIP Novi Sad.

Zahvaljujući angažovanju Privredne komore Srbije, olakšan je transport i distribucija sirovine za ovog proizvođača. Asocijacija srpske privrede biće na raspolaganju za podršku i u nabavci sirovine, pribavljanja dozvola i registracije novih proizvoda.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Najviše se bune za kvasac oni koji su domaći hleb videli na slikama Ima sode pa mesi pogače

snooker

proizvodimo li mi ista ili sve moramo da uvozimo?

Gradjanin

@snooker Nema kvasca jescemo pogaču,nema ni jednog ni drugog picemo vodu.

special image