• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada dozvolila privrednicima uvoz maski za zaposlene

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Sve kompanije sa teritorije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe, odnosno za zaštitu zdravlja svojih zaposlenih, saopštila je danas Vlada Srbije.

 Zaštine maske - Vlada dozvolila uvoz privrednicima Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

S obzirom na veliki broj upita privrednika i Privredne komore Srbije, kao i građana, vlada je pojasnila odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, koja je doneta prošle nedelje.

Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost.

Možda će vas zanimati

To je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Ta odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19.

Kako Vlada Srbije neprekidno prati razvoj događaja i trudi se da u najvećoj mogućoj meri zaštiti zdravlje svojih građana, dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da u ovom periodu rade od kuće.

Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće da se da u datim okolnostima, a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuradj

Tacno tako. Ni slucajno da prodaju. Treba da stigne 50 miliona maski, a cena im sa 5-7 dinara u decembru, otisla na 120 din. dozvolom vlade. Jedan evric po maski, puta 50 miliona, jednako 50 miliona evrica. Fina cifra.

Bomba

Zakasnio su, nema vise korone!

special image