• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako imate PROBLEM S BANKAMA: Kako da penzioneri dođu do svojih para

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Vlada Srbije otvorila kontakt centar za pritužbe na rad banaka u vezi sa isplatom penzija, pošto građani stariji od 65 godina ne smeju da napuštaju svoje domove zbog korona virusa.

 Penzioneri i odlazak u banku zbog korona virusa– žalbe na rad banaka Izvor: Motortion/iStockphoto

Vlada Srbije otvorila je kontakt centar na koji se mogu javiti građani koji imaju problema sa radom banaka, a u vezi sa isplatom penzija, saopšteno je danas iz Vlade.

Građani mogu pisati na imejl adresu: [email protected], odnosno mogu se javiti na telefon 011/ 7350 560.

Možda će vas zanimati

Podseća se da su, u skladu sa jučerašnjom odlukom koju je donela predsednica Vlade Ana Brnabić, isplate penzija za građane omogućene uz izdavanje posebnih ovlašćenja, kao i putem dostave.

Narodna banka Srbije dostavila je bankama detaljnu instrukciju za postupanje prema korisnicima penzija, uz obavezu da omoguće svim penzionerima da penzije mogu podići: izdavanjem posebnog jednokratnog ovlašćenja za drugo, lice ili dostavom penzije na kućnu adresu.

Banke su dužne da kontaktiraju svoje korisnike u vezi sa načinom isplate, a penzioneri se mogu javiti i na posebne brojeve telefona banaka kako bi ih kontaktirali.

Penzioneri mogu da se odluče između varijanti da im neko podiže pare u banci (u određenom iznosu), da im pare donosi poštar na kućnu adresu ili da ne žele ni jednu od od ponuđenih opcija.

Izvor: Ilustracija MONDO/Poštanska štedionica

Poslednja varijanta je za one koji imaju platne kartice i imaju nekog od poverenja kome mogu da povere da im podiže novac na bankomatu, i ujedno je i najbrži način da se do svog novca dođe.

Državna Banka Poštanska štedionica je saopštila da je počela isplatu drugog dela februarske penzije na 184 lokacije, na kojima je od danas omogućila, za sve korisnike penzija sa navršenih 65 i više godina, isplatu i putem jednokratnog ovlašćenja koje nije potrebno overavati.

Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno, napominju iz Banke i podsećaju da je u svakom trenutku neophodno održavati bezbednu distancu od dva metra i nakon dostave penzije izvšiiti dezinfikovanje ruku.

Tekst jednokratnog ovlašćenja moguće je preuzeti sa sajta banaka, ali se može sastaviti na papiru u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima).

Ovlašćenje mora biti potpisano kako bi bilo validno.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image