• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USVOJENO: Za lekare, vojsku i policiju u samoizolaciji - zarada 100 odsto

Izvor mondo.rs Izvor Telegraf

Vlada Srbije je na predlog Ministarstva za rada donela Zaključak kojim je obezbeđeno pravo na naknadu zarade u visini od 100 odsto onim zaposlenima koji rade u policiji, vojsci i zdravstvu.

Pravo na naknadu zarade u visini od 100 odsto obezbeđena je onim zaposlenima, koji zbog neposrednog izlaganja riziku radi obavljanja svog posla, lečenja, zbrinjavanja i obezbeđenja obolelih, privremeno odsustvuju sa rada, jer se nalaze u samoizolaciji, izloaciji ili su oboleli od virusa COVID-19.

Kako se navodi u sapštenju resornog ministarstva, to se prvenstveno odnosi na lekare, medicinsko osoblje, vojsku i policiju.

Možda će vas zanimati

Odsustuvo sa rada oni će dokazivati rešenjem nadležnog organa (sanitarnog inspektora, organa nadležnog za kontrolu prelaženja državne granice, carinskog organa, izvodom iz evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova i drugo) ili izveštajem lekara o privremenoj sprečenosti za rad (doznaka).

Za prvih 30 dana odsustva sa rada visinu naknade zarade poslodavci treba da isplate iz svojih sredstava.

Ukoliko je zaposleni na plaćenom odsustvu više od 30 dana, poslodavci mogu da, počev od 31. dana odsustva sa rada, visinu naknade zarade isplate tako što će iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbediti zakonom propisani iznos naknade zarade, a iz svojih sredstava obezbediti razliku do visine od 100 odsto osnova za naknadu zarade, precizira se u saopštenju.

Vlada Srbije juče je razmatrala predlog da urebom naloži svim poslodavima da svojim zaposlenima koji se nalaze u samoizolaciji, ili su oboleli od virusa COVID-19, zbog neposrednog izlaganja riziku zbog obavljanja svog posla, obezbede pravo na naknadu zarade u visini od sto odsto.

Pročitajte i ovo

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milw

A posle 30 dana socijalno kasni minimum 3 meseca!!!!

rok

znaci ti bi da se ravnas sa lekarima, policajcima i vojnicuma koji rizikuju zdravlje dok ti nabijas zuljeve na zadnjici?

Dragan Zoki

Ova vlast je osim pljace specijalizovala i diskriminaciju i raslojavanje ljudi. Svaka uredba koju donesu je takva. Ili svima 100% plate u periodu izolacije ili nikome. Zar je toliko tesko biti normalan, nesrecnici jedni.

special image