• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Pavel Melnikov? Kako je uspeo i koje planove ima za Srbiju?

Izvor Promo

Pavel Melnikov kao lider jedne specifične svetske industrije planira da investira u Srbiju. Saznajte ko je Pavel Melnikov i kako je izgradio svoj uspeh.

 Ko je Pavel Melnikov? Kako je uspeo i koje planove ima za Srbiju? Izvor: Promo/Ruslan Antropovs

U svetlu trenutnih zbivanja u Srbiji i svetu, vesti o investicijama u domaću privredu su razlog za optimizam.

Biznismen Pavel Melnikov će se, saznajemo, priključiti listi investitora iz Rusije što je još jedan znak da se nastavlja prošlogodišnji trend rasta inostranih direktnih investicija zahvaljujući sve boljim poslovnim prilikama u Srbiji.

Pored gotovo tradicionalnih investicija u energetiku i prehrambenu industriju, nove investicije otvaraju vrata proizvodnji opreme za vodovodne i sanitarne instalacije na čelu sa preduzetnikom sa više od 20 godina iskustva u pomenutoj industriji.

Delimo sa vama ko je Pavel Melnikov, kako je postao lider jedne specifične industrije i koje planove ima za Srbiju.

Inovacije sanitarnih i vodovodnih proizvoda

Ime "Valtec" je naziv robne marke koja se najčešće dovodi u vezu sa Pavelom Melnikovim. Na početku preduzetničke karijere, Melnikov se bavi uvozom radijatora iz Italije. Kako evropski proizvodi nisu u potpunosti odgovarali zahtevima ruskog tržišta, Melnikov počinje da radi na inovativnim rešenjima i patentima za sanitarne i vodovodne proizvode.

Zahvaljujući ogromnom stečenom iskustvu u dizajniranju i proizvodnji vodoinstalacionih proizvoda, Melnikov je danas vlasnik više od 100 patenata za uređaje i opremu za grejanje i Proizvodi pod imenom Valtec su se u početku proizvodili isključivo u Italiji, ali je sa razvojem ruskog tržišta proizvodnja proširena na Kinu, Tursku, Španiju i Nemačku.

Fokus na razvoj inovativnih proizvoda koji odgovaraju zahtevima različitih tržišta vodi ka razvoju novih robnih marki "Minkor" (linija proizvoda za sanitarni inženjering), "Tenrad" (radijatori) i "Brixis" (radijatori).

Izvor: Promo/Ruslan Antropovs

Ključ uspeha?

Osim glavne sfere poslovanja, Pavel Melnikov uspešno posluje i u drugim delatnostima. Osnivač je kompanije "Vesta Regions", jednog od najvećih ruskih dobavljača vodovodne opreme.

Od 2010. godine, glavni prihod dobija od izdavanja neekskluzivnih prava na korišćenje žigova (uslužnih znakova) marki "Valtec", "Minkor", "Tenrad" i "Brixis".

Takođe, bavi se izdavanjem u zakup komercijalne imovine koju poseduje u Sankt Petersburgu.

Potpuni je vlasnik nekoliko kompanija čiji je i osnivač, a među kojima su "Luch", kompanija za upravljanje nekretninama i "Energoresurs" koja se bavi održavanjem i servisiranjem električnih mreža i proizvodnjom toplotne energije.

Kompaniju "NovaTerm" preko koje se obavlja uvoz radijatora iz Italije u Rusiju osniva i vodi od 2009. godine.

Vlasnik je i dela deonica kineske fabrike koja proizvodi "Valtec" vodovodnu opremu.

Planovi za Srbiju

Čini se da svoje uspehe Melnikov želi da proširi i na Zapadni Balkan. Može se zaključiti da je planirana investicija u pokretanje proizvodnje sanitarne i vodovodne opreme i proizvoda rezultat grupe faktora.

Na prvom mestu je Sporazum o slobodnoj trgovini Rusije i Srbije koji definiše izvoz robe poreklom iz Srbije na tržište Rusije bez obaveze plaćanja carine, pod uslovom da roba ima više od 50% sadržaja iz zemlje.

Dalje, uz najniži porez na dobit u Evropi za preduzeća, zadruge i druga lica od svega 15%, Srbija subvencioniše i daje dodatne povlastice i poreske olakšice za investitore. Treba spomenuti oslobađanje od plaćanja poreza u periodu od 10 godina za investicije veće od 8 milliona evra uz obavezu zapošljavanja najmanje 100 radnika za vreme trajanja perioda ulaganja.

Ovaj model privlačenja investicija je do sada rezultirao pregovorima za oko 50 investicionih projekata koji će biti realzovani tokom 2020.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image