• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODUŽENA ZABRANA: Nema izvoza lekova do sredine maja

Izvor mondo.rs

Vlada Srbije produžila je zabranu izvoza i reeksporta lekova koji se upotrebljavaju u humanoj medicini za narednih 30 dana.

Domaći proizvođači, uvoznici i izvoznici lekova dužni su da se izjavom odgovornog lica obavežu na kontinuirano i nesmetano snabdevanje tržišta Republike Srbije svim lekovima koje proizvode i uvoze, rečeno je u odluci Vlade.

Izvoz je u vreme vanrednosg stanja zbog pandemije korona virusa dozvoljen samo za lekove koji se proizvode u Srbiji za strana tržišta i nisu registrovani kod nas, i kada su lekovi u tranzitu.

Možda će vas zanimati

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 15. aprila 2020. godine, kada prestaje da važi Odluka o zabrani izvoza lekova ("Službeni glasnik RS", br. 32/20, 33/20 i 47/20).

Vlada Srbije je prethodno, 10. aprila, Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih proizvoda bitnih za stanovništvo, u kojoj se pored nekih prehrambenih sirovina i robe široike potrošnje (suncokretovo ulje, šećerna melasa...deterdženti, sapuni, pelene...,) nalazi i medicinska oprema – zaštitne maske, rukavice i odela.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presvetom efendiji

special image