• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Seat više ne čeka: Traka kreće za deset dana

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Proizvođač automobila Seat (Folksvagena Grupa), planira da pokrene rad u svojim postrojenjima u Španiji 27. aprila, skoro šest sedmica nakon što je proizvodnja stala zbog pandemije virusa korona.

 Seat pokreće proizvodnju u Španiji krajem aprila Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U saopštenju se navodi da će se radnici postepeno vraćati na posao nakon nastavka proizvodnje u četiri postrojenja nedaleko od Barselone.

"Moramo da poštujemo regulative, poput distance između radnika i mnogo više čišćenja na proizvodnim trakama zbog čega nećemo moći da proizvodimo istim tempom kao ranije. Ići ćemo korak po korak dok ne postignemo raniji nivo", ističe se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

U Španiji je prijavljeno više od 180.000 zaraženih od virusa korona i više od 19.000 preminulih.

Seat je objavio plan za privremeno otpuštanje oko 11.000 radnika koje će početi da vraća na posao u različitim periodima u narednih osam sedmica.

Foklsvagen pokreće proizvodnju i u matičnoj Nemačkoj, gde istog dana startuju pogoni u Volfsburgu, Emdenu i Hanoveru, ali u znatno smanjenom obimu proizvodnje.

Evropsko udruženje proizvođača automobila, ACEA, saopštilo je da je registrovanje novih automobila zabeležilo u martu dramatičan pad od 55 odsto, na 567.308 jedinica.

Ovaj pad je gori nego tokom globalne finansijske krize 2008/09, koja je pokrenula šestogodišnji sunovrat kupovine vozila. Najveći pad tokom te krize zabeležen je u januaru 2009. godine, kada je prodaja potonula za 27 procenata.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image