• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Sajmu zapošljavanja samo 12 izlagača

Potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine Ivana Dulić-Marković otvorila je dvodnevni sajam zapošljavanja u "Dani karijere" (Career Days) na kome se pojavilo samo 12 izlagača.

Potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine Ivana Dulić-Marković otvorila je dvodnevni sajam zapošljavanja u "Dani karijere" (Career Days) na kome se pojavilo samo 12 izlagača.

Ona je izjavila da jedino mladi i obrazovani ljudi koji imaju snažnu želju da uče mogu izvući Srbiju iz ekonomske krize i kazala da je neprijatno izenađena brojem izlagača, kojih je sada samo 12, a proteklih godina bilo ih je nekoliko desetina.

"Bez obzira na sve, želimo da ovo ne bude samo sajam, nego i jedinstveni obrazovni trening centar u okviru kojeg će mladi moći da se osposobljavaju za planiranje i sprovođenje projekata i korišćenja sredstava Evropske unije, kako bi i sami došli do posla", rekla je Marković.

Kako je najavila studentska organizacija AIESEC, koja organizuje sajam poslovnih mogućnosti, "Dani karijere" će ove godine biti organizovani po petnaesti put u Beogradu (8. i 9. aprila) i peti put u Novom Sadu i Nišu (23. i 24. aprila).

"Cilj projekta je da ukaže na mogućnosti i uslove zaposlenja u uspešnim kompanijama, na atraktivnim radnim mestima, ali i da kompanijama omogući da na jednostavan, brz i efikasan način dođu do potrebnih kadrova", izjavila je PR menadžerka sajma zapošljavanja Diana Horvat.

Prema njenim rečima, projekat, osim sajma, pruža i dodatne edukativne radionice koje mladima nude korisna znanja vezana za upravljanje i razvijanje karijere.

Ponuđeni programi 12 izlagača namenjeni su, pre svega mladima, studentima završnih godina studija, ali i stručnim nezaposlenim osobama, sa kojima predstavnici kompanija u toku trajanja sajma, ali i posle njega, mogu direktno da komuniciraju.

Tokom cele godine "Karijer dejs" ažurira bazu podataka prijavljenih stručnjaka koji su na raspolaganju kompanijama učesnicma tih sajmova.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image