• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dotakli smo dno"

Dotakli smo dno svetske ekonomske krize i sada samo možemo da se penjemo ka površini, izjavio je jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Branislav Grujić.

Dotakli smo dno svetske ekonomske krize i sada samo možemo da se penjemo ka površini, izjavio je jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Branislav Grujić.

Predsednik PSP Farmana, koji je među najvećim građevinskim firmama u Rusiji, za Pres je rekao da "od nas samih zavisi kojom brzinom ćemo to činiti, jer svetski igrači kao što su Kina i SAD već pokazuju znake oporavka".

Grujiću bi trebalo verovati, jer kako podseća beogradski list, on je "prvi, prošle godine u intervjuu s Presom, a u danima kada je u Srbiji vladala euforija zbog sklapanja ugovora sa Fijatom, upozorio da nas čeka slom svetske privrede.

On sada poručuje da je "došao trenutak da budemo realni optimisti".

"Balon se izduvao i sada znamo odakle krećemo... Došli smo do stabilnog stanja... Kina ubrzava sistem zahvaljujući povećanoj unutrašnjoj potrošnji, a i u SAD ima signala blagog poboljšanja. Tamo je, prvi put od septembra, došlo do povećanja cene nekretnina", rekao je Grujić.

Na pitanje kada će u Srbiji doći do poboljšanja, on je odao priznanje vladi, jer "prvi put smo na vreme povukli neke poteze u odnosu na druge zemlje jugoistočne Evrope, tako da postoji šansa da nas svi problemi manje zabole nego naše susede".

Grujić je, doduše, ocenio da je "objektivna krivica vlade što je zakasnila dva ili tri meseca sa početkom svojih mera", ali je dodao da "sve koje je kasnije preduzela idu u dobrom smeru".

"Srbija je, na primer, dogovorom sa MMF dobila vazdušni jastuk koji sprečava da jako udarimo i omogućava nam mekše prizemljenje", dodao je on.

Grujić, takođe, smatra da je dobro što nije uvedeno oporezivanje zarada većih od 12.000 dinara, jer ima "mnogo drugih, luksuznih stvari koje treba da se oporezuju".

"Kao što smo mi biznismeni naterali sebe da smanjimo troškove, moraće i država da se odrekne svega što joj nije nužno. Sledeći koraci koje država mora da uradi biće bolni, jer je najteže štedeti na sebi", upozorio je on.

"Od tempa kojim Srbija bude pripremala projekte za velike infrastrukturne poslove zavisi kojom brzinom ćemo napredovati. Ne smemo da dozvolimo da na kraju ove godine shvatimo da su SAD i Evropa krenule u oporavak, a da mi i dalje pričamo o krizi", zaključio je Grujić.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image