• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza "otera" plavuše u brinete

Čak trećina britanskih radnica svetle kose odlučila je da se prefarba u tamnije nijanse kako bi dobile "ozbiljniji imidž".

Čak trećina britanskih radnica svetle kose odlučila je da se prefarba u tamnije nijanse kako bi dobile "ozbiljniji imidž". Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je, naime, da 62 odsto ispitanih smatra da brinete na radnom mestu deluju mnogo "profesionalnije" nego plavuše.

Den Hedlej iz kompanije Superdrug, koja se bavi prodajom proizvoda za ulepšavanje i koja je sprovela istraživanje među 2.500 ispitanica, kaže da je sadašnja ekonomska situacija verovatno žene podstakla da vode više brige o tome kako će izgledati i kakav će utisak ostavljati na radnom mestu, pa i što se boje kose tiče.

"Istraživanje je pokazalo da se brinete na poslu doživljavaju ozbiljnije, što je dovelo do povećanja broja zaposlenih koje su odlučile svoju svetlu boju kose zameniti tamnijom", naglašava Hedlej. To je, prema istraživanju, učinilo čak 31 odsto žena svetle kose.

Rezultati pokazuju i da njih 38 posto veruje da ih je upravo boja kose ranije kočila u razvoju karijere, a isti postotak ih veruje da ih na poslu nadređeni i kolege doživljavaju mnogo ozbiljnije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image