• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupa "jeftina" gradnja u Srbiji: Ministarstvo otkrilo zašto je poginuo

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Još dva dokaza da "brza i jeftina gradnja" u srpskom građevinarstvu ne znači i bezbednost. Čak ni kada gradi država. Inspekcija rada je utvrdila da na gradilištu u Zrenjaninu, gde je poginuo radnik L. I. poslodavac je – štedeo na podgradi. Pogibije bilo i danas.

  Pogibija radnika na gradilištu u Zrenjaninu – Ministarstvo kaže nisu poštovani propisi Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Time je prekršen odredbe Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i Pravilnika o zaštiti na radu pri izvođenju građevinskih radova, i odmah mu je zabranjen rad, saopštilo je danas Ministarstvo za rad.

Radi se o jučerašnjoj pogibiji radnika zrenjaninskog Vodovoda i kanalizacije pri postavljanju kanalizacione cevi, zbog čega je uhapšeno i odgovorno lice sa gradilišta, J.N. Slična nesreća dogodila se i danas, u Smederevskoj Palanci, kada je takođe na postavljanju kanalizacije, poginuo M.I. iz tog grada.

Možda će vas zanimati

Reagujući na informaciju u medijima da je Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada Inspektorata za rad povodom tog slučaja, Ministarstvo je navelo da je Inspekcija rada istog dana kada se desila povreda i pre ikakvog zahteva Zaštitnika građana, što je i njena radna obaveza, izašla na lice mesta i izvršila inspekcijski nadzor.

Nadzor je u toku, a nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, inspektor rada će preduzeti mere iz domena nadležnosti inspekcije rada, istaklo je Ministarstvo.

"Napominjemo da Inspektorat za rad nije dobio zahtev Zaštitnika građna za pružanje informacija o izvršenom inspekcijskom nadzoru, utvrđenim činjenicama i preduzetim merama, kao i da kontrolu zakonitosti rada inspekcije rada vrši upravna inspekcija, a Zaštitnik građana, u skladu sa svojim ovlašćenjima, ima pravo od organa uprave traži da mu se stave na raspolaganje svi podaci kojima organ raspolaže, a koji su od značaja za postupak", piše u saopštenju resornog ministarstva.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Tako je svuda po Srbiji, narodna kaže "što je brzo to je kuso". Svi štede na materijalu kad rade državi

special image