• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drakulić od "Rečnog brodarstva" pravi hotel

Kompanija "Ist point" srpskog biznismena Zorana Drakulića pretvoriće zgradu "Jugoslovenskog rečnog brodarstva" u luksuzni hotel, piše beogradski dnevnik "Blic".

Kompanija "Ist point" srpskog biznismena Zorana Drakulića pretvoriće zgradu "Jugoslovenskog rečnog brodarstva" u luksuzni hotel, piše beogradski dnevnik "Blic".

"Ist point" koji je pre nekoliko meseci kupio ovo preduzeće uložiće u radove 15 miliona evra, nakon kojih će Beograd dobiti luksuzni hotel sa pet zvezdica površine od oko 19.000 kvadrata u "suvom centru" u blizini američke, kanadske i hrvatske ambasade.

Zgrada je do sada korišćena kao kancelarijski proctor, a nakon radova imaće 171 apartman, velnes centar, restoran i konferencijske sale.

"Ovaj hotel nalaziće se na odličnoj lokaciju, u blizini amabasada i upravo tu mi vidimo prednost u odnosu na sve ostale. Naši gosti biće poslovni ljudi, koji će ovde naći sve što im treba. Slobodno mogu da tvrdim da će ovaj hotel imati sadržaje koji su potrebni svakom savremenom poslovnom čoveku i koje nema nijedan drugi u gradu", kaže Stojan Stanić, projekt mendžer u kompaniji "Ist point".

Ideja je da hotel ima dve celine. Prvu će činiti tri kule - centralna sa sedam spratova i dve bočne sa po četiri sprata. Centralna će pretrpeti izmenu, tako što će joj na vrhu biti dozidan još jedan sprat u kome će biti otvoren stakleni restoran. Bočne kule će dobiti samo ram i isto su predviđene za ugostiteljske namene.

U dvorišnom delu zgrade biće sagrađen blok "B" - devetospratna zgrada koja će ličiti na zgradu Italijanskog kulturnog centra, koja se nalazi u komšiluku.

Ispod zemlje biće sagrađena i dva podzemna nivoa od oko 3.700 kvadrata, od kojih je 1.750 predviđeno za parking mesta.

Brzina realizacije projekta neće zavisti samo od investitora, već i od grada. Radovi podrazumevaju proširenje zgrade koja je pod zaštitom države, pa će biti potrebna i saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i Sekretarijata za urbanizam.

"Neračunajući podzemne nivoe, idejnim rešenjem je predviđeno da se ovaj objekat proširi za oko 5.000 kvadrata. Grad je imao razumevanja kad je rekonstruisano Narodno pozorište, Hotel 'Metropol', zgrada 'Mašinoprojekta' na početku Knez Mihailove... Sve on su dozidane. Mi smo već zakazali razgovore sa nadležnima, spremni smo na neke korekcije, ali očekujemo da i oni nama izađu u susret", kaže Stojan Stanić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image