• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delta maksi" i u Bugarskoj

"Delta maksi" grupa otvorila je danas svoj prvi "Pikadili" supermarket u Jambolu u Bugarskoj, u čiju je izgradnju investirala 2,1 miliona evra, saopštila je ta kompanija. Slovenački investitor Grep saopštio je da je protiv predloga Delta holdinga za produženje roka za početak izgradnje trgovačkog Stožice u Ljubljani.

"Delta maksi" grupa otvorila je danas svoj prvi "Pikadili" supermarket u Jambolu u Bugarskoj, u čiju je izgradnju investirala 2,1 miliona evra, saopštila je ta kompanija.

Supermarket se nalazi u okviru šoping mola "Mol Jambol", zauzima površinu od 2.000 metara kvadratnih i u svom asortimanu ima oko 18.000 proizvoda.

Novootvoreni supermarket je 22. objekat "Pikadilija" i treći objekat otvoren ove godine, pored dva "Pikadili" supermarketa u Plovdivu, navodi se u saopštenju.

Direktor "Pikadilija" Aleksandar Čamparević kazao je prilikom otvaranja da je ta kompanija otvaranjem svakog "Pikadili" supermarketa sve bliža svojim potrošačima širom Bugarske, ističući da je i građanima Jambola sada na raspolaganju visok kvalitet usluge, kao i bogatstvo asortimana po atraktivnim cenama.

Prema njegovim rečima, strategija razvoja u narednom periodu biće otvaranje 20 novih supermarketa u gradovima sa 40.000 do 50.000 stanovnika, 50 radnji tipa "korner šhop" pod nazivom "Pikadili ekspres" , kao i hipermarketa "Pikadili ekstra" sa prodajnim prostorom od oko 12.000 kvadratnih metara.

Svečanom otvaranju "Pikadilija" u Jambolu prisustvovao je i gradonačelnik Jambola Georgi Slavov.

U saopštenju se podseća da "Pikadili" već 15 godina uspešno posluje na teritoriji Bugarske, a u okviru maloprodajanog lancaima 22 objekta u deset gradova - Sofija, Burgas, Varna, Veliko Trnovo, Loveč, Stara Zagora, Vidin, Samokov, Plovdiv i Jambol.

Sa druge strane, reagujući na predlog kompanije "Delta holding" da se odloži izgradnja šoping mola u sportskom centru Stožice u Ljubljani, Slovenački investitor Grep saopštio je da je protiv produženja roka za početak izgradnje trgovačkog centra.

Kompanija Grep je saopštila da nema ništa protiv da investitor projekta Delta real estate kao kompanija ćerka Delte holdinga produži kraj izgradnje do kraja 2011. godine, javila je slovenačka agencija STA.

Delta holding je u četvrtak saopštila da ne odstupa od projekta izgradnje trgovačkog centra Stožice, ali je ocenila da se prvobitni dogovor mora prilagoditi prilikama na tržištu, koje su se promenile u odnosu na vreme njegovog zaključenja.

Zbog toga je srpska kompanija predložila slovenačkom partneru, kompaniji Grep da se realizacija projekta odloži, odnosno da se projekat prilagodi novim okolnostima, jer ugovor i omogućava produženje rokova koj su bili predviđeni za polovinu 2010.godine.

Delta holding je, prevenstveno sa tehničkog aspekta, kao neprihvatljiv ocenila predlog Grepa za racionalizaciju projekta, prema kojem bi se objekat smanjio za oko 10 odsto.

Prema tom predlogu, trgovački deo bi se suzio za četiri metra ili za 2.000 metara od ukupne bruto površine od 94.000 metara, a parkiralište bi trebalo da se smanji za jedan sprat.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image