• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnici da pronađu posao u Srbiji, a ostali da odmor provedu u njoj!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Predsednik Srbije o ekonomiji, rastu i molbi za sve koji žive, ili su nekada živeli u Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve političke aktere da učestvuju u izborima uz fer i demokratsku kampanju.

Govorio je i o ekonomiji i ponovio da će Srbija imati najvišu stopu rasta u Evropi, i to u naredne dve godine!

Možda će vas zanimati

"Zadovoljan sam što smo uspeli 31,2 milijarde dinara da isplatimo za minimalac preduzetnicima, biće još dve isplate, krenule su garantne šeme poslovnih banaka, Fonda za razvoj i davanje najpovoljnijih kredita. Ukupno nismo izgubili na stopi zaposlenosti, stopa nezaposlenosti se nije uvećala", rekao je Vučić.

On je precizirao da smo izgubili 3.978 zaposlenih u uslugama, smeštaju i hrani, u trgovini na veliko i malo, popravci motrornih vozila jos 1488. Međutim, u sektorima prerađivačke industrije u plusu je 2.679 i 3.699 u sektoru telekomunikacije.

"Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje 683 osobe smo u plusu," rekao je Vučić ali je zamolio da se ipak sačekaju zvanični podaci Zavoda za statistiku.

"Uspeli smo da obezbedimo puno snabdevanje za kompletno stanovništvo i pokažemo ljudima da je Srbija sposobnija od mnogih razvijenih država, da ozbiljno shvati krizu i pred nama je period u kojem ćemo morati da se borimo za investitore, tražimo ih… Već sada imamo u najavi više od deset velikih za različite gradove, sa ogromnim ponosima ću učestvovati u razgovoru sa njima. Posebno ću moliti ljude koji su u inostranstvu izgubili posao, da probaju da zaposlenje nađu u svojoj zemlji," rekao je on.

"Poštovaćemo mere lekare, ali ćemo gledati napred i razvijati ekonomiju. Zapamtite moje reči, videćemo se i krajem godine, mi ćemo ove godine biti zemlja sa najvišom stopom rasta u Evropi, što očekujem i sledeće, ali i 2022. godine. Pokazaćemo da to možemo da budemo i u naredne tri godine. Molim građane da vole svoju zemlju, prelepa je, neka barem deo svog odmora provedu ovde i time i deo novca ostave u svojoj zemlji, podrže privredu, turistički i hotelijerski sektor. Hvala svima koji podržavaju moj rad, koji nisu mogli da trpe i slušaju samo uvrede, naročito u vreme epidemije, kada su se pristojni ljudi borili za život Srbije. Pokažimo poštovanje prema manjini i svima koji drugačije misle, pokažimo razliku između odgovornih i onih koji nisu," rekao je on.

U Srbiji su, inače, posle ukidanja vanrednog stanja uzavrele strasti pošto je doneta odluka da izbori budu održani 21. juna. U Skupštini Srbije se prošle nedelje dogodio niz incidenata, a od juče pojedini poslanici i štrajkuju glađu ispred parlamenta.

Pročitajte i ovo

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fiumen Bg

A sad dodjite na odmor... e sad cu negde drugo... onakvo ponasanje i retoriku prema nama iz inostranstva ti nikad necu zaboraviti.. srbijo maceho.. samo kad ti trebamo setis se dijaspore.. fudbalere, naucnike, doktore.. sve zovete kad postanu uspesni, gde ste kad pomoc treba.. i za teslu, srbija ga je tad izdala a sad ga svojatamo.. sramota

Milica

Život se polako vraća u normalu.

fxjmg

Najbitnije da se život, polako ali sigurno vraća u normalu.

special image