• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o platama u zdravstvu: Povećanje je trajno, a biće i novo!

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Vučić je radnicima poželeo srećan rad, a nakom obilaska radova se obratio medijima.

Vučić je u obraćanju medijima pojasnio odluku Vlade Srbije da poveća svim zdravstvenim radnicima plate od aprila meseca zbog velikog truda i žrtve koju podnose zbog situacije izazvane koran virusom.

Medicinski radnici, kako objašnjava, dobili su trajna povećanja plata od 10 odsto.

"Njima je povećanje stalno",  pojasnio je Vučić.

Možda će vas zanimati

"Želimo da zadržimo zdravstvene radnike koji su pokazali tako veliku odgovornost u vreme epidemije korona virusa", rekao je Vučić.

On je naveo da je malo koja zemlja bila u stanju da u vreme epidemije izdvoji sredstva za povećanje plata zdrastvenim radnicima.

Govoreći o brizi za njih, on je naveo da je pre sedam godina doktor na Infektivnoj klinici imao 64.000 dinara platu, bez dežurstava, dok je danas ona 107.000 dinara.

Predsednik je rekao da sledeće godine počinje izgradnja Tiršove 2, a zatim je dodao da će država pokušati da nađe sredstva za još jedno povećanje plata našim zdravstvenim radnicima, koji su na svojim plećima izneli borbu sa korona virusom.

Pre kraja godine će, kako kaže, biti u planu novo povećanje plata za medicinske radnike, a kako bi se, pre svega, mladi zadržali u svojoj zemlji.

Pročitajte i ovo

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Povecanje plata je mozda bilo u Beogradu, ali u Raskom okrugu nije! Mladim lekarima je receno da nemaju pravo na povecanje... Pa me interesuje koga treba zadrzati da ostane u Srbiju, mlade ili starije lekare...

Ilija

Posle najnovijih uvećanja plate u srpskom zdravstvu više i nisu male već su to sada sasvim solidne plate.

Natasa

Bravo!

special image