• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro subvencionisanje proizvodnje meda

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da će država ove godine prvi put subvencionisati proizvodnju meda.

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da će država ove godine prvi put subvencionisati proizvodnju meda.

"Ako pomažemo proizvođače duvana, možemo i moramo da pomognemo i proizvođačima meda", rekao je Dragin tokom obilaska seoskih domaćinstava koje se bave proizvodnjom meda u opštini Knjaževac.

On je ocenio da je to profitabilan biznis, jer bi proizvođač sa 70 košnica mogao da zaradi prosečnu platu profesora u srednjoj školi.

Pčelari iz okoline Knjaževca izrazili su očekivanje da će im država pomoći i izneli podatak da je u prošloj godini proizvodnja meda bila "katastrofalno loša".

Pomoćnik ministra pojoprivrede Slobodan Teofanov izjavio je da će to ministarstvo pomoći pčelarima i prilikom izvoza meda.

"Za sada je u pregovorima subvencionisanje 15 do 20 procenata izvoza ovog proizvoda. Pčelari ipak moraju da se sami udruže da bi, nakon donošenja pravilnika o registrovanim pčelarma, dobili značajan tretman na tržištu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, na tržištu je moguće ostvariti i profit za ostale proizvode od meda sa geografskim preklom, kao što je rakija "medovina" jednog od tamošnjih proizvođača.

(Beta)




Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image