• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali: Srpska ekonomija će pasti najmanje, rebalans NEPOTREBAN

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je cilj Vlade Srbije da radi na tome da stopa ekonomskog rasta bude veća, te da ćemo ovu godinu uprkos nekim prognozama o padu, ipak završiti na pozitivnoj nuli.

 Siniša Mali-ekonomija-rebalans budžeta-Srbija Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

On je u emisiji Fokus na B 92 rekao da u ovom trenutku Srbiji neće biti potreban rebalans budžeta, eventualno možda na jesen.

"Pokazali smo da možemo da pokrijemo sve aspekte krize i do kraja godine neće biti potreban rebalans. Rebalans i ne bi značio ništa loše, može samo da se desi u situaciji da imamo neki novac koji smo dodatno zaradili, ali ako tako bude sigurno ćemo višak prihoda znati dobro da iskoristimo", objasnio je Mali.

Možda će vas zanimati

Podsetio je stopa rasta srpske ekonomije u prvom kvartalu godine iznosila pet odsto, a da su zemlje Evrozone zabeležile pad od 3, 3 odsto.

Naveo je da je stopa rasta u januaru ove godine bila 6, 5 odsto i, kako kaže, da se nije dogodila kriza prvi kvartal bismo završili sa rastom iznad šest odsto.

Mali ukazuje da će Nemačka imati pad oko pet ili šest odsto, Italija, Hrvatska od oko devet odsto, SAD oko 4,5 odsto, a da će srpska ekonomija pasti najmanje.

"Najverovatnije ćemo biti na pozitivnoj nuli", rekao je ministar.

Ocenio je da je mali broj država uspeo da svoju privredu podrži na način koji je Srbija to učinila.

"Pokazali smo da na odgovoran način vodimo ekonomsku politiku. Rezultat preduzetih teških mera su suficit, smanjenje nezaposlenosti, javne finansije su nam u potpunosti stabilne, javni dug potpuno pod kontrolom i zato smo atraktivna investiciona destinacija, uprkos najvećoj krizi koja je zahvatila svet", kazao je Mali.

Mali je komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o tome da je Srbija trebalo da uzme kredit od MMF-a po kamatnoj stopi od nula odsto rekao da je taj novac samo za najsiromašnije zemlje na svetu.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Insajder

Naravno, jer privredu i nemamo.

oggy

@Insajder већ је на дну поодавно, одатле не може да се падне

special image