• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS počeo proizvodnju evro dizela

NIS je u Rafineriji nafte Novi Sad otpočela proizvodnju evro dizela kvaliteta do 10 ppm sumpora, koji odgovara evropskim ekološkim standardima, što je prva proizvodnja evro dizela na teritoriji Srbije.

Naftna Industrija Srbije (NIS) je u Rafineriji nafte Novi Sad otpočela proizvodnju evro dizela kvaliteta do 10 ppm sumpora (deset milionitih delova u litru goriva), koji odgovara evropskim ekološkim standardima, što je prva proizvodnja evro dizela na teritoriji Srbije.

Proizvodnja evro dizela omogućena je zahvaljujući optimizaciji rada kapaciteta, sprovedene u okviru programa modernizacije tehnološkog kompleksa NIS, koju u industrijskim objektima kompanije realizuje većinski vlasnik "Gaspromnjeft".

Mogućnosti za proizvodnju procenjene su na oko 20.000 tona evro dizela mesečno.

Dosada je evro dizel je u Srbiju stizao samo iz uvoza.

Dobijeni proizvod po kvalitetu u potpunosti odgovara uvoznom evro dizelu.

Generalni direktor NIS-a a.d Kiril Kravčenko tim povodom je rekao da je početak proizvodnje u Rafineriji nafte Novi Sad u skladu sa zadacima kompanije u koje spada povećanje proizvodnje derivata sa velikom maržom i povećanje obima prodaje.

"Za nas je, takođe, važno da proizvodi NIS-ovih rafinerija odgovaraju najstrožim ekološkim standardima. U najskorije vreme novi evro dizel naći će se u prodaji na benzinskim pumpama kompanije, čime će se poboljšati ekološka situacija na putevima", rekao je Kravčenko, a prenelo Centar NIS-a za korporativne komunikacije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image