• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragutinović: MMF će odobriti aranžman

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović ocenila je danas da će MMF odobriti aranžman Srbiji pošto je Vlada Srbije rebalansom prilagodila budžet za dogovorenih 100 milijardi dinara.

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović ocenila je danas da će Međunarodni monetarni fond(MMF) odobriti aranžman Srbiji pošto je Vlada Srbije rebalansom prilagodila budžet za dogovorenih 100 milijardi dinara.

"Ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema pošto smo se prilagodili za onoliko koliko smo se dogovorili", kazala je ona na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

Vlada Srbije je sa Misijom MMF-a krajem marta postigla sporazum o kreditnom stend baj aranzmanu od oko tri milijarde evra koji će trajati do aprila 2011. godine, a uslov za odobravanje tog aranžmana je da se usvoji rebalans budžeta za 2009. i izmene zakona kojima se omogućva ušteda od 100 milijardi dinara u srpskom budžetu.

Diana Dragutinović je negirala navode da će na se sednicu Odbora direktora MMF-a otputovati 10 ministara srpske vlade i dodala da ni ona neće ići u Vašington.

Guvener Narodne banke Srbije Radovan Jelašić najavio je u sredu da bi MMF trebalo da 11. maja odlučuje o odobravanju kredita Srbiji, koji će zameniti važeći aranžman iz predostrožnosti, odobren u januaru ove godine i koji jr predviđao povlačenje 402,5 miliona evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image