• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajal posluje "u plusu"

Kruševački Trajal je posle godinu dana u martu ponovo poslovao pozitivno, rečeno je u toj kompaniji.

Kruševački Trajal je posle godinu dana u martu ponovo poslovao pozitivno, rečeno je u toj kompaniji.

"Tome je doprineo pad cena sirovina, ali i to što smo uspeli da skratimo rokove plaćanja kupaca i očekujemo da u aprilu budu postignuti još bolji rezultati", rekao je agenciji generalni direktor korporacije Trajal Petar Krstev.

Dodao je da su u martu praktično radile tri od pet fabrika – Fabrika autoguma (FAG), detonita i Fabrika zaštitnih sredstava, dok je Fabrika za teretnu i industrijsku penumatiku (FTIP) radila samo da bi obezbedio sirovine za FAG.

Sada je, prema rečima Krsteva, proizvodnja pokrenuta u svim delovima korporacije, a poslednja se, pre desetak dana, uključila Fabrika za proizvodnju guma za dvotočkaše, koja radi u Ćićevcu i upošljava oko 200 radnika.

Proizvodnja u tri Trajalove gumarske fabrike bila je obustavljena sredinom novembra 2008. godine, zbog nedostatka sirovina, da bi sredinom februara najpre krenula Fabrika autoguma, a početkom aprila Fabrika teretne i industrijske pneumatike.

Krstev je kazao da su u toku pregovori Trajala i Fijata o opremanju automobila koji se proizvode u Kragujevcu Trajalovim gumama.

"Razgovara se o tehničkim detaljima. Potrebno nam je oko tri miliona evra za instaliranje nove konfekcionerke, nabavljene krajem prošle godine, te za kupovinu pet novih presa, čime bismo u potpunosti mogli da zadovoljimo kriterijume Fijata", kazao je on.

Račun Trajala je, rekao je Krstev, blokiran za oko 10,5 miliona evra, a više od 80 odsto čine obaveze prema državi, ali uprava radi na izmirenju tih obaveza.

"Jedan od načina izmirenja obaveza je prodaja dela imovine, koja ne pripada proizvodnji, po uslovima iz kuporodajnog ugovora i uz dozvolu Agencije za privatizaciju", rekao je on i dodao da u Trajalu očekuju odluku Ministarstva ekonomije u vezi sa izmirenjem tih obaveza.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image