• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori sa Svetskom bankom o kreditu u maju

Početkom maja Svetska banka i Vlada Srbije pregovaraće o uslovima za kredit Srbiji za izgradnju Koridora 10, a direktorka SB za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž izjavila je da će u taj projekat biti uloženo 388 miliona dolara.

Početkom maja Svetska banka i Vlada Srbije pregovaraće o uslovima za kredit Srbiji za izgradnju Koridora 10, a direktorka SB za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž izjavilaje za TV "B92" da će u taj projekat biti uloženo 388 miliona dolara, što je najveći zajam koji je ikada dat Srbiji.

Rok otplate je 20 godina, uz mogućnost mirovanja kredita narednih pet godina, fiksni deo kamate je 1,45 odsto, dok će promenljivi zavisiti od cene novca na evropskom finansijskom tržištu, koja se menja svakih šest meseci.

Srbija je jedina zemlja koja na Koridoru 10 nema izgrađen autoput, a radovi teku sporo, rekla je ona.

Prema oceni direktorke, izlazak iz krize se može očekivati 2010. godine, dok nas u narednih šest meseci čeka porast stope nezaposlenosti, a radovi na Koridoru 10 bi otvorili nova radna mesta.

"To je veoma važna investicija za državu i u budućnosti će pomoći razvoj privrede, privlačiće dodatne finansijske investicije i povezaće Srbiju sa drugim državama EU“, ukazala je Armitidž, napominujući da bi radovi na Koridoru 10 stvorili mogućnost osnivanja stotinu malih firmi, i ukupni priliv od oko 2,5 milijardi evra.

Rebalansom bužeta potvrđen je značaj ovog projekta, jer bez obzira na izvore, sredstva koje je Srbija planirala ostaju ista.

"Kada je srpska vlada od nas u septembru tražila da finansiramo taj projekat, naporno smo radili, izradili projekat, procenili visinu troškova i to u rekordnom vremenskom roku. Naš tim je već na terenu i završava s poslednjim proračunima, a onda čemo početkom maja pregovarati o uslovima zajma", kazala je Armitidž.


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image