• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delovi za "punta" iz RS?

Sedam preduzeća iz Republike Srpske, članova Autoklastera BiH, mogli bi da se uključe u proizvodnju auto-delova za kragujevački "punto".

Sedam preduzeća iz Republike Srpske, članova Autoklastera BiH, mogli bi da se uključe u proizvodnju auto-delova za kragujevački "punto".

"Proizvodi sa kojima bi se moglo ući u kooperaciju sa Srbijom su odlivi za auto-industriju, savitljiva vratila za komandne table, elektrooprema, signalni uređaji i filtri za ulja", istakla je portparol Ministarstva za ekonomske odnose i koordinaciju RS Danijela Pejić.

Ona je rekla da će se konkretnije o ovim namerama razgovarati prilikom dolaska potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića krajem maja u Banjaluku.

Nedavnim razgovorima u Beogradu, ističe, pokrenuta je inicijativa i ako se kooperacija ostvari, to znači da bi i građani u RS, pod istim uslovima, kao i građani Srbije, mogli da zamene svoj stari automobil za novi "punto".

"Vlada Srbije bi bila spremna da finansira popust od 1.000 evra po automobilu, dok bi Vlada Srpske trebalo da zajedno sa zainteresovanim bankama, obezbedi povoljne kredite i eventualno delom subvencionira kamate na ove kredite ", naglasila je Pejićeva.

"Izuzetno je važno da se pokrene proizvodnja auto-dijelova i komponenti za kragujevačku "Zastavu" i u Republici Srpskoj. Ovo bi doprinelo razvoju malih i srednjih preduzeća, povećanju proizvodnje, kao i rastu broja zaposlenih u Srpskoj, a sigurno i smanjenju spoljnotrgovinskog deficita RS i BiH", kazala je Danijela Pejić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image