• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka u NLB banci

Predsednik Uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Draško Veselinović predao je predsedniku Nadzornog saveta svoju pisanu ostavku o kojoj će biti raspravljano u petak.

Predsednik Uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Draško Veselinović predao je predsedniku Nadzornog saveta svoju pisanu ostavku o kojoj će biti raspravljano u petak.

"Za taj korak se odlučio u interesu banke, jer želi zaštititi interese institucije i doprineti smirenju situacije", saopštila je NLB.

Nadzorni savet NLB će u petak na vanrednoj sednici raspravljati o postupku odobravanja višemilionskog kredita kompaniji Infond Holding Boška Šrtota, koji je većinski vlasnik Pivovare laško i Merkatora, što je inače izazvalo raskol u vladajućoj koaliciji.

Stranka Zares (Uistinu) i ministar privrede Matej Lahovnik smatraju da odobravanje kredita Infond Hildingu predstavlja reprogramiranje takozvanih tajkunskih kredita.

Zares je danas najavila da postoji mogućnost da izađe iz vladajuće koalicije, jer je u odbranu Veselinovića stao premijer Borut Pahor, koji je nedavno izjavio da se politika ne sme mešati u privredu.

Predsednik opozicione Slovenske demokratske stranke i bivši premijer Janez Janša izjavio je danas za Pop televiziju da raspad koalicije u današnjim uslovima "nije moguć, a i tok današnjih događaja govori da neće doći ni do raspada koalicije ni do vanrednih izbora".

Janša smatra da su to "samo pretnje pojedinih koalicionih partnera...
što je nažalost sada glavna tema umesto da bi svi pratili provođenje vladinih antikriznih mera, koje treba da spreče rast nezaposlenosti i dublje klizanje u privrednu krizu".

Produženje kredita Infond Holdinu izazvalo je mnogo uzbuđenja i zbog toga jer je osigurano akcijama Merkatora i Pivovare Laško.

Draško Veselinović je čelno mesto NLB preuzeo u februaru ove godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image