• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci: Ako neće Delta, hoće Supernova

Slovenačko preduzeće Grep, koje gradi Sportsko-trgovački centar Stožice u Ljubljani želi da srpska kompanija Delta ostane u projektu, ali zahteva da ona uplati drugu ratu za izgradnju.

Slovenačko preduzeće Grep, koje gradi Sportsko-trgovački centar Stožice u Ljubljani želi da srpska kompanija Delta ostane u projektu, ali zahteva da ona ispuni svoje ugovorne obaveze, odnosno da uplati drugu ratu za izgradnju.

To traži i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, koji je na današnjoj konferenciji za novinare izrazio iznenađenje namerom vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića da u slučaju otkazivanja ugovora tuži opštinu Ljubljana.

Janković je rekao i da su u igri da u projektu zamene Deltu tri kompanije iz Zapadne Evrope, pri čemu je na konferenciji za novinare spomenuo austrijsku "Supernovu".

Grep, inače, nije dobio nikaku ponudu od Delte, kako su naveli neki beogradski mediji, već je samo upoznat sa željom Miškovića da ostane u tom projektu, rekao je za Betu predsednik uprave kompanije Grep Uroš Ugrin.

"Naša ponuda je bila da izgradimo centar prema Deltinoj želji, da cena našeg projekta iznosi 187 miliona evra", rekao je Ugrin.

On je još dodao da je Grep od Delte od "izlicitranog projekta vrednog 242,5 miliona evra došao prvo na 223 miliona, a sada i na 208 miliona evra", što znači da je tri puta popravljan već napisani ugovor. Korekcija ugovorne cene je urađena na uštrb parking prostora.

Govoreći o nameri Miškovića da, kako su objavili neki beogradski mediji, tuži Grad Ljubljanu Janković je rekao da mu je "žao ako je kolega Mišković to rekao" , i da misli da to nema nikakvog smisla.

"Jednostavno", dodao je Janković, "on (Mišković) mora pogledati potpisani ugovor, a ja bi zaista rado video da Delta ostane u tom projektu. Jedina mogućnost za to je da Delta ispuni svoju obavezu, koju ima, odnosno da plati, pri čemu je pravo vlasnika Delte da tuži koga hoće".

Gradonačelnik Ljubljane je još rekao da za sticanje boljeg uvida treba uzeti u obzir i "izjave koje je kolega Mišković davao kada je potpisivan ugovor. Znam da je to bilo drugo vreme zbog finansijske krize, kako Miškoviću puno znači što dolazi u Ljubljanu i da mu se konačno otvorila prilika 'za autoput u oba pravca'".

Na pitanje Bete postoji li novi partner u igri umesto Delte, Janković je odgovorio da "postoje tri ozbiljna, tako da će se u narednih mesec dana već znati ko je novi partner. Za to vreme advokati proveravaju kako će glasiti odgovor Grepa Delti na osnovu potpisanog ugovora".

Srpska kompanija Delta ocenila je da je dogovor oko "pravih i realnih uslova koji odgovaraju trenutnoj ekonomskoj situaciji jedini pravi nastavak saradnje" oko izgradnje tržnog centra u Stožicama.

Direktor za odnose sa javnošću i marketing Delta holdinga Jelena Krstović ponovila je da ta kompanije ne odustaje od ulaganja u Stožice, ali da neće imati ništa protiv ukolio vlasti Ljubljane i slovenački partner Grep pronađu drugog investitora.

"To sigurno neće biti lako, s obzirom na objektivne okolnosti i kriznu situaciju, što je danas u Ljubljani i potvrđeno", navela je Jelena Krstović u saopštenju dostavljavnom medijima.

Delta je u avgustu prošle godine potpisala ugovor vredan 242,5 miliona evra o izgradnji trgovačkog centar u kompleksu Stožice u Ljubljani.

Kompanija Delta spremna je da nastavi izgradnju poslovno- sportskog centra Stožice u Ljubljani, ali je sada za njega spremna da plati 180 miliona evra, a ne kako je prvobitno planirano 223 miliona evra.

Tu ponudu, saznaje Politika, vlasnik Delte Miroslav Mišković poslao je ljubljanskom županu Zoranu Jankoviču pred uskršnje praznike, u istom danu kad je od Sosijete ženeral banke dobio čvrsta uveravanja o njenoj spremnosti da kreditima prati njegove dalje trgovačke investicije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image