• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLAN FRANCUZA: 730 miliona evra za proširenje Aerodroma "Nikola Tesla"

Autor Ivan Pavlović Izvor Tanjug

Francuska kompanija Vansi (Vinci) Airports objavila je plan proširenja Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, vredan 730 miliona evra.

Kao prenosi magazin Construction Europe na svom sajtu, plan za narednih 25 godina predviđa povećan kapacitet aerdoroma sa sadašnjih šest miliona putnika godišnje na 15 miliona, do 2043. godine.

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla"Fransoa Berizo rekao je da očekuje da će veći deo posla biti sproveden u naredne tri godine.

Možda će vas zanimati

"To uključuje proširenje terminala, ugrađivanje pista i izgradnju dodatnih puteva za taksiste, dodatne pozicije za parkiranje aviona i novu podlogu za odmrzavanje leda, dodatna mesta za parkiranje automobila, kao i nove pristupne puteve", rekao je Berizo.

Pojedini radovi, koji su deo zajedničkog ulaganja između Vinci Airports i Vinci Terna Construction, već su u toku, uključujući radove na proširenju Terminala 2, pripremne radove na novoj pisti i radove na kapijama za autobuse na Terminalu 1.

Iz kompanije Vinci navode da će narednom fazom projekta biti obuhvaćen niz karakteristika, čiji je cilj smanjenje uticaja aerodromskih operacija na životnu sredinu.

Kako se dodaje, biće instalirana nova elektrana, čime će se smanjiti potreba za teškim gorivima i emitovanje ugljen-dioksida, kao i postrojenja za prečišćavanje čvrstog otpada i otpadnih voda.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Гонзо

Ма чисто фолирање нису ништа урадили само купе кајмак...

Korto

Ovo kao metro -najkasnije za 20-30 godina...

special image