• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemačka kroz projekte investirala dve milijarde evra u Srbiju

 Sandra Krstanović
Autor Sandra Krstanović
Izvor Tanjug

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ukazala je da je Nemačka kroz brojne razvojne projekte u Srbiji investirala preko dve milijarde evra kroz povoljne kredite i bespovratna sredstva.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je da Nemačka snažno podržava put Srbije ka Evropskoj uniji i dodao da se ta podrška ogleda pre svega u stalnoj pomoći našoj zemlji da dostigne evropske standarde u oblastima obuhvaćenim pregovaračkim poglavljima, naročito onim koja se odnose na vladavinu prava.

Joksimović i Šib razgovarali su tokom današnjeg sastanka o aktuelnostima na planu evropskih integracija Srbije, predstojećem preuzimanju predsedavanja Nemačke Savetom EU, daljem unapređenju odnosa dveju zemalja, kao i o predstojećim izborima i drugim aktuelnim političkim temama na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Možda će vas zanimati

Govoreći o dinamici procesa evropskih integracija, ministar Joksimović je izrazila očekivanje da će neformalni dokument Evropske komisije o napretku Srbije, koji bi trebalo da bude objavljen do kraja nedelje, dati dovoljno elemenata da zemlje članice, podrže otvaranje nekog od pet poglavlja za koje je Srbija u potpunosti spremna.

Joksimović je izrazila i očekivanje da će specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak otpočeti svoj mandat uz temeljnu razmenu mišljenja o do sada postignutom u okviru Briselskog sporazuma, posebno imajući u vidu da Zajednica srpskih opština nije formirana.

U kontekstu predstojećih izbora, Joksimović je obavestila ambasadora o svim sprovedenim aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje izbornih uslova - kao rezultata međupartijskog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta i naglasila uverenje da će predstojeći izbori biti fer i demokratski.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AV

Sad kad braća sa istoka pošalju barem 10 milijardi,al kredita.🤔🤔🤔🤔🤔

Igor

@AV Pa nisu ni ovi sa zapada ništa bolji. Ove čak država subvencioniše, to ti je nešto kao bespovratni kredit. Dodješ zaradjuješ i još ti država plaća. Realno svuda u svetu subvencije dobijaju domaće firme, samo kod nas je obrnuti slučaj. 🤣😂 Ludiloooo!

special image