• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE MORA NA BATROVCE: U EU od danas iz Srbije i preko Sota

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

Danas je pušten u rad novoizgrađeni granični prelaz Sot na granici sa Hrvatskom, koji će naročito u vreme sezonskih gužvi i praznika značajno rasteretiti velike prelaze poput Batrovaca i Šida.

 Otvoren novoizgrađeni granični prelaz Sot na granici sa Hrvatskom Izvor: UPRAVA CARINA/MINISTARSTVO FINANSIJA

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo finansija su u skladu sa strateškim opredeljenjem da se posebna pažnja posveti kako tehnološkoj, tako i infrastrukturnoj modernizaciji carinske službe, prepoznali inicijativu Uprave carina da postojeće kapacitete na graničnom prelazu Sot treba što pre unaprediti.

Zahvaljujući tome iz budžeta Republike je izdvojeno oko 150 miliona dinara (bez PDV), kako bi ovaj prelaz mogao da zadovolji potrebe sve većeg prometa vozila i putnika.

Možda će vas zanimati

Pored putničkih vozila, ovaj prelaz predviđen je i za autobuse i prazne kamione koji cirkulišu između Srbije i Hrvatske, a samo tokom prošle godine, kako navode, preko tog prelaza prešlo je 40.000 praznih kamiona i oko 350.000 putnika.

Međunarodni granični prelaz Sot, jedan od devet prelaza između Srbije i Hrvatske, nalazi se kod Šida u Sremskom okrugu i pored graničnih prelaza Ljuba i Neštin koji su u neposrednoj blizini, predstavlja jednu od alternativa za putovanje između dve zemlje.

Kako je prelaz Sot pre svega namenjen putnicima, njegova modernizacija će boljitak najpre doneti njima, jer će uticati na brzinu i kvalitet putovanja između dve susedne zemlje.

Lokalnom stanovništvu biće olakšano svakodnevno funkcionisanje, dok će za službenike carine i policije otvaranje novoizgrađenog prelaza značiti bitno poboljšanje uslova rada.

U okviru novog graničnog prelaza sada se nalaze se po dve saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz zemlje, što će značajno ubrzati putnički promet, kao i promet praznih kamiona koji ovde znatno brže mogu da pređu granicu sa susednom Hrvatskom, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BB85

Komentar kada je po vasu vest negativan i istinit onda ne objavljujete. Jel problem reci da je Hr granicni prelaz ostao isti sa zajednickom trakom za aute i kamione i da je usporeno kretanje zbog kamiona?

special image