• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja godine blagi rast penzija

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je da će penzije do kraja godine biti redovne i bez smanjenja, kao i da će, prema njegovoj proceni, iznositi oko 66 odsto od prosečne zarade.

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je danas da će penzije do kraja godine biti redovne i bez smanjenja, kao i da će, prema njegovoj proceni, iznositi oko 66 odsto od prosečne zarade.

Krkobabić je rekao da penzije sada iznose 64 odsto od prosečne plate i da zbog ekonomske krize neće moći do kraja godine da ispune predizborno obećanje, odnosno da prosečna penzija bude 70 odsto od zarade, ali da neće biti povećane ni plate.

"Penzije u ovom trenutku iznose 64 odsto od prosečne zarade i neće ići na dole, a zbog poremećaja u isplati ličnih dohodaka i pada zarada taj procenat čak će nešto i rasti i verovatno ćemo se negde zadržati, po mojoj proceni, do kraja godine negde na 66 procenta u odnosu na prosečnu platu", rekao je on u "Poligrafu" Televizije B92.

Krkobabić je kazao da grarantuje da će penzije biti redovno isplaćivane dva puta mesečno i da je upravo zbog toga on u Vladi Srbije.

"Ovo povećanje od 23 milijarde dinara u budžetu namenjeno za penzijsko invalidsko osiguranje je u stvari jedna garancija da se penzije do kraja godine neće ni u kom slučaju smanjivati - da će ostati stabilne", objasnio je on govoreći i rebalansu budžeta.

Krkobabić je kazao da ovog trenutka ukupna dugovanja za doprinose za zaposlene iznose 145,6 milijardi dinara, što je negde oko 40.000 obveznika i da kada bi se oni redovno uplaćivali ne bi ni postojala rupa u budžetu od 100 milijardi dinara.

On je rekao da se sada vrši reforma Penzionog fonda - organizaciono, kadrovsko i tehničko opremanje, da se priprema reforma celog sistema, kao i da se radi na centralnom registru koji treba da obezbedi mehanizme i prinudu kod naplate.

Govoreći o smanjivanju broja ministarstava, Krkobabić je rekao da njega niko nije "sačuvao" i "sa svima dobro sarađuje".

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image