• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Aktiv centar za mlade u Srbiji

U Valjevu je, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje otvoren Aktiv centar, prvi ovakve vrste u Srbiji. Mladi će u centru moći da dobiju sve informacije koje se tiču tržišta rada.

Moderan prostor namenjen je mladim Valjevcima koji će ovde moći da dobiju sve potrebne informacije koje se tiču tržišta rada.

U Valjevu je, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje otvoren Aktiv centar, prvi ovakve vrste u Srbiji.

Prostor u kome se smestio je moderno uređen i namenjen mladim Valjevcima koji će ovde moći da dobiju sve potrebne informacije koje se tiču tržišta rada. Moći će da koriste svu savremenu tehničku opremu za pretragu slobodnih radnih mesta u potrazi za poslom i to putem interneta. Pri ruci im je i oprema koja služi za kopiranje i štampanje konkursne dokumentacije.

Jedinstveni valjevski centar finansirali su Švajcarska agencija za saradnju i razvoj i Stalna konferencija gradova. U okviru ovog centra, koji je nastao i uz finansijsku podršku i grada Valjeva, još su otvoreni i Resurs centar i Likovna radionica L.U.V.R.

”Osnovni problem u Valjevu je nezaposlenost i ovo je jedan od modela kako ćemo da ga prevaziđemo i da u ova teška vremena povećamo zaposlenost. Grad Valjevo je osnovao lokalni Savet za zapošljavanje i trudimo se na sve načine da rešimo problem nezaposlenosti. Mladi između 15 i 30 godina će u ovom projektu imati priliku da dobijaju prave informacije o tržištu rada i da potraže pomoć NSZ kako bi što pre došli do posla”, na otvaranju Aktiv centra je rekao Zoran Jakovljević, gradonačelnik Valjeva.

Od ideje za osnivanjem ovog centra obavljene su opsežne pripreme. Jedna od njih je uključivala i anketu koja je obuhvatila više od četiri hiljade Valjevaca koji su bili složni u jednom odgovoru koji je glasio: najveći problem je nezaposlenost.

Tijana Todorović, menadžer Kancelarije za razvoj zajednice u Gradskoj upravi Valjevo kaže da se u okviru ideja za mikro projekte prepoznalo se da je to utvrđivanje mehanizama za traženje posla i unapređenje kapaciteta za informisanje o slobodnim radnim mestima. Ovaj projekat sadrži oba ova cilja.

”Zahvaljujući Aktiv centru biće prevaziđen pasivan pristup traženja posla koji je izražen kod mlađe populacije, gde prema istraživanjima, 60 odsto mladih čeka posao”, naglasila je Tijana Todorović.
Prema rečima Dragana Stojanovića, direktora valjevske filijale NSZ, ovo je deo projekta “Mladi u pokretu” koji se realizuje uz finansijsku podršku Stalne konferencije gradova i opština i grada Valjeva. Na ovaj način NSZ proširuje svoju saradnju sa lokalnim institucijama i ustanovama.

Projekat će se posebno baviti privlačenjem mladih u Aktiv centar, da bi provodili slobodno vreme u aktivnom traženju posla.

Planirano je da kroz centar, dok projekat traje, prođe više od 1.000 mladih Valjevaca, od kojih će 100 samoinicijativno biti uključeno u aktivne mere zapošljavanja NSZ. Predviđeno je i da 150 studenata prođe informisanje o mogućnostima zapošljavanja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image