• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri miliona evra za bolјi život i razvoj turizma

Izvor Promo

Radove na rekonstrukciji dalekovoda i mreže niskog napona na području opštine Mionica obišli su Milorad Grčić, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije" i Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 Tri miliona evra za bolјi život i razvoj turizma Izvor: Promo/EPS

U rekonstrukciju distributivne mreža u ovom kraju u protekle dve godine EPS je uložio milion evra, a Grčić je najavio i gradnju nove TS na Divčibarama vrednu dva miliona evra.

Tim značajnim investicijama obezbeđuje se pobolјšanje naponskih prilika napodručju Mionice, smanjenje gubitaka, povećanje pouzdanosti i sigurnost napajanja za 8.000 kupaca.

"Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, vodi računa o svakom kvadratnom metru Republike Srbije. Sada je momenat kada se otvara novo poglavlјe za budućnost Mionice i svih Mioničana, ali i čitav kraj kada je reč o napajanju električnom energijom.Trenutno rekonstruišemo dva 10 kV kabla, menjamo drvene bandere betonskim, rekonstruišemo niskonaponsku mrežu, uklanjamo žice i stavlјamo snopove, rekonstruišemo 35 kV trafostanicu, ugrađujemo riklozere koji stabilizuju napajanje tako da građani i privreda imaju napajanje iako dođe do nekog prekida. Sve to košta oko milion evra i nastavlјamo da ulažemo u Mionicu", poručio je Grčić.

V. d. direktora EPS-a je rekao da će izgradnjom nove trafostanice 35 kilovolti, bitipotpuno stabilizovano napajanje i omogućena gradnja još hotela i razvoj turizma na Divčibarama.

Grčić je rekao da će TS biti završena i puštena pod napon u proleće 2021. godine.

"Ovo je veliki dan za našu opštinu jer se zahvalјujući 'Elektroprivredi Srbije' prvi putsprovodi ovako velika akcija. Stabilno snabdevanje električnom energijom je jedan odvažnih uslova za život svih naših građana i rad privrede. EPS čini sve da stvori uslove za život u svakom selu", rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

On je dodao da se jednim dalekovodom prema selu Tolić pobolјšava snabdevanje natom pojasu, kao i u selu Klјuč gde je i fabrika vode. EPS nastavlјa radove i u selima Đurđevac, Radović, Sanković i svim selima koja se snabdevaju sa TS “Mionica 1”.

/promo sadržaj/

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image