• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakeri udarili, Intersport kaže da ne brinete

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

Kompanija Intersport potvrdila je hakerski napad na njene veb stranice u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH i Crnoj Gori ali tvrdi da nije moglo biti zloupotrebe podataka platnih kartica kupaca.

U hakerskom napadu na pomenute veb lokacije ugrađen je maliciozni kod koji je trebalo da skenira podatke o platnim karticama, a Intersport je reagovao čim je otkriven zlonamerni kod koji je odmah uklonjen, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom Tanjugu.

Iz Intersporta tvrde da nije došlo do zloupotrebe podataka o platnim karticama, jer se "ti podaci obrađuju isključivo kod nezavisnog pružaoca platnog prometa kompanije Wspay, na koji hakerski kod nije mogao da utiče".

Možda će vas zanimati

Emir Dizdarević, izvršni direktor WSPay-a je izjavio da, kao pružalac usluga plaćanja za Intersport grupu, može da potvrdi da su svi podaci o platnim karticama uneseni u WSPay stranicu za plaćanje sigurni i da na njih nije uticao hakerski napad.

WSPay koristi sve metode u skladu s PCI DŠ L1 sertifikatom za siguran unos i prenos podataka o platnim karticama, kao i sve ostale podatke koji se unose u WSPay stranicu za plaćanje.

Partnerska agencija Intersporta, Optiweb, odgovorna za razvoj i održavanje Intersportovih veb stranica detaljno je proverila i dijagnostifikovala napad.

"Na osnovu podataka dnevnika događaja i ograničenog pristupa korisničkih imena, možemo zaključiti da napadači nisu uspeli da dobiju podatke o platnim karticama ili lične podatke koji se odnose na korisnike Intersporta", rekao je Miha Lavtar, izvršni direktor Optiweba.

Situacija se pažljivo nadgleda i Intersport primenjuje dodatne preventivne sigurnosne mere u saradnji sa Optiwebom i njihovim partnerima koji brinu o infrastrukturi servera. Onlajn kupovina na svim Intersport veb stranicama ostaje sigurna za sve kupce, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image