U hakerskom napadu na pomenute veb lokacije ugrađen je maliciozni kod koji je trebalo da skenira podatke o platnim karticama, a Intersport je reagovao čim je otkriven zlonamerni kod koji je odmah uklonjen, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom Tanjugu.

Iz Intersporta tvrde da nije došlo do zloupotrebe podataka o platnim karticama, jer se "ti podaci obrađuju isključivo kod nezavisnog pružaoca platnog prometa kompanije Wspay, na koji hakerski kod nije mogao da utiče".

Emir Dizdarević, izvršni direktor WSPay-a je izjavio da, kao pružalac usluga plaćanja za Intersport grupu, može da potvrdi da su svi podaci o platnim karticama uneseni u WSPay stranicu za plaćanje sigurni i da na njih nije uticao hakerski napad.

WSPay koristi sve metode u skladu s PCI DŠ L1 sertifikatom za siguran unos i prenos podataka o platnim karticama, kao i sve ostale podatke koji se unose u WSPay stranicu za plaćanje.

Partnerska agencija Intersporta, Optiweb, odgovorna za razvoj i održavanje Intersportovih veb stranica detaljno je proverila i dijagnostifikovala napad.

"Na osnovu podataka dnevnika događaja i ograničenog pristupa korisničkih imena, možemo zaključiti da napadači nisu uspeli da dobiju podatke o platnim karticama ili lične podatke koji se odnose na korisnike Intersporta", rekao je Miha Lavtar, izvršni direktor Optiweba.

Situacija se pažljivo nadgleda i Intersport primenjuje dodatne preventivne sigurnosne mere u saradnji sa Optiwebom i njihovim partnerima koji brinu o infrastrukturi servera. Onlajn kupovina na svim Intersport veb stranicama ostaje sigurna za sve kupce, navodi se u saopštenju.