• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skuplje gorivo zbog povećanja akciza

Motorni benzini uskoro bi trebalo da poskupe za oko dva dinara po litru, a dizel goriva za četiri dinara, zbog povećanja akciza.

Motorni benzini uskoro bi trebalo da poskupe za oko dva dinara po litru, a dizel goriva za četiri dinara, zbog povećanja akciza.

Akcize na motorni benzin poskupeće za dva dinara i to sa 42 na 44 dinara, a na dizel goriva za četiri dinara - sa 26 na 30 dinara, ukoliko bude usvojen rebalans budžeta.

Posle usvajanja rebalansa budžeta, povećanja akciza na naftne derivate stupiće na snagu osam dana po objavljivanju u "Službenom glasniku".

Ministarstvo rudarstva napraviće u četvrtak presek kretanja cena nafte kada bi trebalo da bude utvrđeno da li su se stekli uslovi za novu promenu cene goriva u Srbiji, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Gorivo u Srbiji poslednji put je poskupelo 15. aprila u proseku za 2,70 dinara po litru - motorni benzini za 2,45 dinara, a dizel gorivo za 2,90 dinara.

Bezolovni motorni benzin sada košta 89,67 dinara po litru, "evro premijum BMB 95" 96,90 dinara po litru, a litar motornog benzina od 95 oktana 90,93 dinara.

Cena dizel goriva "D-1" je 76,79 dinara po litru, a "D-2" 75,51 dinara. "EKO 350 dizel" iznosi 77,99 dinara, a "EKO 50 dizel" 80,87 dinara, dok je cena "EVRO dizela" 82,65 dinara po litru, a ulja za loženje "EL" 55,45 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image