• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS: Tek nam predstoji suočavanje s krizom

Radovan Jelašić izjavio je danas da nam tek predstoji suočavanje sa pravim finansijskim rezultatima usporene privredne aktivnosti, jer je ekonomska kriza do sada pokazala uglavnom psihološke efekte.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da nam tek predstoji suočavanje sa pravim finansijskim rezultatima usporene privredne aktivnosti, jer je ekonomska kriza do sada pokazala uglavnom psihološke efekte.

Ukoliko značajnije budu smanjeni prihodi od PDV-a, carina i poreza na dohodak i profit, "bićemo prinuđeni da preduzmemo dodatne mere", rekao je on novosadskom "Dnevniku", naglasivši da je veoma važna naša ekonomska situacija u drugom polugodištu i kakva će biti prva revizija MMF-a u avgustu.

Cilj prve revizije je da se "podvuče linija posle prvih šest meseci i da se, zavisno od toga kakav bude nalaz, proceni da li su potrebne nove mere, rekao je guverner i dodao da je drugi ključni izazov pitanje da li će nam bruto domaći proizvod pasti dva odsto ili znatno više.

Napominjući da je u ovoj krizi vrlo bitno na kom nivou nam je tražnja i u kojoj meri smo konkurentni na svetskom tržištu, Jelašić je istakao da je naš problem, pre svega, u ekonomskom modelu "privatizuj, zadužuj se kako bi trošio" i u stvaranju socijalne države bez snažne ekonomske osnove.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image