• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovor „Simpa“ sa „Ikeom“ vredan 5,5 miliona

Predstavnici vranjskog „Simpa“ i švedske „Ikee“ potpisali su ugovor vredan 5,5 miliona evra. Kako je za "Politiku" tim povodom rekao Milan Nikolić, predsednik UO „Simpa“, reč je o veoma značajnom poslu „Simpove“ fabrike tapetarskih proizvoda

Predstavnici vranjskog „Simpa“ i švedske „Ikee“ potpisali su ugovor vredan 5,5 miliona evra. Kako je za "Politiku" tim povodom rekao Milan Nikolić, predsednik UO „Simpa“, reč je o veoma značajnom poslu „Simpove“ fabrike tapetarskih proizvoda, čija je vrednost proizvodnje prošle godine iznosila blizu 24 miliona evra.

Do zaključivanja ovog posla došlo je posle nedavnog boravka vlasnika „Ikee“ u kompaniji „Simpo“ u Vranju kada su predsednik „Simpa“ Dragan Tomić i gospodin Ingvar Kamprad, vlasnik „Ikee“ i najvećeg svetskog trgovinskog lanca nameštaja, dogovorili nove oblike saradnje sa konkretnim poslovima radi ostvarivanja zajedničkih ekonomskih interesa.

Tom prilikom je, između ostalog, zaključeno i da poslovi za rusko tržište moraju imati prioritet, tim pre što je „Simpo“ u toj zemlji, kao proizvođač najkvalitetnijeg nameštaja, veliki izvoznik. Pošto su stručnjaci „Ikee“ po nalogu vlasnika, pripremili uslove za realizaciju poslova na ovom tržištu, usledilo je potpisivanje ovog ugovora.

Izabrani su i modeli „Simpovih“ proizvoda za ostali deo evropskog tržišta, jer samo u Nemačkoj „Ikea“ ima više od 30 robnih kuća, tako da će se u ovim ekskluzivnim prodajnim objektima uskoro naći „Simpov“ nameštaj u vrednosti od preko milion evra. U vranjskom „Simpu“ očekuju da će u ovoj godini krize „Ikei“ isporučiti tapacirani nameštaj u vrednosti od oko 10 miliona evra.

Sa ovim svetskim trgovinskim lancem kompanija „Simpo“ nastavlja saradnju u oblasti proizvodnje i plasmana nameštaja za decu jer „Ikea“ će i dalje da kupuje 2.000 dečjih krevetića mesečno iz „Simpove“ fabrike u Radovnici, do momenta završetka njene modernizacije krajem jula, za šta je dobijen kredit Republičkog fonda za razvoj. Preko „Ikee“ ići će i plasman štofova iz „Simpo dekora“, kao i tepiha iz fabrike u Stajevcu, kod Trgovišta.

Inače, saradnja „Simpa“ i najveće svetske trgovine nameštajem traje skoro četiri decenije. Još tada je nastala ideja da „Ikea“ postane veliki partner „Simpa“, kada se za to stvore uslovi. Posle embarga sa ovom poznatom švedskom firmom obnovljeni su kontakti kroz isporuke dušeka iz „Simpove“ fabrike u Bujanovcu.

Valja istaći da će „Ikea“ biti „Simpov“ partner u okončanju procesa privatizacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image