• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milion evra od EU za "mali turizam" u istočnoj Srbiji

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Pandemija virusa covid-19 ima jak uticaj na sve turističke aktivnosti kako u Srbiji, tako i širom sveta, pa radi ublažavanja ekonomskih posledica EU dodeljuje bespovratna sredstva srpskim preduztnicima.

 eu grant dodela para turizam istočna srbija Izvor: Info centar EU

Iznosom od milion evra za preduzetnike koji rade u oblasti turizma u istočnoj Srbiji EU pruža podršku lokalnom privatnom sektoru, kako bi se poboljšao kvalitet turističkih usluga u ovom kraju i region promovisao kao bezbedna i atraktivna turistička destinacija, saopšteno je iz Misije EU u Srbiji.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, registrovana poljoprivredna gazdinstva, kao i fizička lica koja pružaju uslugu smeštaja sa teritorija 12 gradova i opština: Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište i Zaječar.

Zaintersovani mogu aplicirati za sredstva kako bi modernizovali smeštajne i ugostiteljske objekte, suvenirnice i druge turističke sadržaje. To obuhvata, ali ne isključivo, troškove za renoviranje, adaptaciju, proširenje i unapređenje kvaliteta objekata, nabavku neophodne opreme. Može se konkurisati i za sredstva koja će omogućiti uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga, novih prodajnih kanala, kao i za promotivne aktivnosti.

Poziv za konkurisanje otvoren je od 7. do 21. jula 2020. Više informacija o uslovima konkursa, kao i konkursna dokumentacija mogu se pronaći na sajtu http://eu-za-kulturno-nasleđe.euinfo.rs/hitne-anti-covid-mere/.

Konkurs se sprovodi u okviru projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam" koji je usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Projekat finansira Evropska unija, a sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image