• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelašić: Realan pad BDP do sedam odsto

Guverner NBS Radovan Jelašić izjavio je da je preterano govoriti o padu bruto domaćeg proizvoda u dvocifrenim brojkama, već da je realnije govoriti o padu između pet do sedam odsto.

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je danas da je preterano govoriti o padu bruto domaćeg proizvoda (BDP) u dvocifrenim brojkama, već da je realnije govoriti o padu BDP između pet do sedam odsto.

"Sada je već očigledno da BDP u prvom kvartalu ove godine, upoređujući ga sa poslednjim kvartalom 2008. godine, ima smanjenje od pet do sedam odsto", rekao je Jelašić novinarima na Fakultetu organizacionih nauka.

Jelašić je rekao da je sada očigledan trend smanjenja spoljnotrgovinskog poslovanja, manji je uvoz, pa samim tim i manji prihodi od carina i poreza na dodatu vrednost.

On je ponovio da je preterano govoriti o padu BDP u dvocifrenim brojkama i da bi trebalo sačekati kakvo će biti kretanje krize, kakvi će biti efekti mera Vlade Srbije, što će biti glavna tema razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, kada dođu njihovi predstavnici u drugoj polovini avgusta.

Upitan šta bi od novih mera predložio Vladi Srbije, da li i povećanje PDV kao krajnju meru, Jelašić je rekao da se za sve pita Vlada Srbije, koja treba da usvoji paket mera, koji onda ide pred poslanike u parlament.

"Ja bih predložio i ono što sam predlagao do sada, ali jedno je šta je ekonomski najbolje, a drugo šta je politički oportuno", istakao je Jelašić.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image