• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MANJE ĆE NAS "PALITI"? Influenseri sad imaju SINDIKAT i pravila

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju, ali i potrebe da se "pošteno objavljuje sadržaj".

Osim cena, novi sindikat influensera Krators junion (The Creator Union) u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale Influneser kaunsil (Influencer Council), koji zapravo nije sindikat, već neprofitna trgovačka organizacija koju je u junu pokrenula Kijana Smith Bruneto sa 12 kolega, piše Bankar.me.

Možda će vas zanimati

Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni.

Udruživanjem, influenseri potiču transparentnost i uklanjanje eksploatacijske prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

“Često čak i poznati brendovi ne nude ugovore, diktiraju honorare, a na kraju ne plaćaju na vreme”, kaže Nickol Okran influenserka i suosnivač britanskog sindikata “The Creator Union”.

“Želimo da postavimo standarde za buduće generacije influensera”, ističe Britani Zevier, influenserka i potpredsednica američkog Influenser kaunsila za Vogue Buznis.

Influenseri su "ljudi od uticaja" koje kompanije angažuju svojim marketinškim kampanjama kako bi lakše prodavale proizvode kroz njihove recenzije i preporuke. Dolaze iz različitih kategorija, od poznatih ličnosti, tzv. selebritija (sportisti, glumci, zvezde pop kulture...), industrijski eksperti ali i "mikroinfluenseri" – pojedinci sa uticajem na društvenim mrežama, blogeri i "kreatori sadržaja" (content creators).

Prema podacima sa Sproutsocial-a, u jednom istraživanju iz 2017. godine marketinške agencije u u 85% slučajeva koristile "influenser marketing" i od toga je u 92% slučajeva zaključeno da je to bilo uspešno.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image