• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali: Plate i penzije u javnom sektoru su SIGURNE, čekamo vakcinu

Ministar finansija u dosadašnjoj Vladi Srbije Siniša Mali tvrdi da nema razloga za zabrinutost, jer su finansije države stabilne. "Vakcina je rešenje, čekamo je".

"Lepa vest za za građane Srbije - penzije su sigurne, plate u javnom sektoru su sigurne", izrekao je ovo Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu RTS, iznoseći uverenje da će Srbija izdržati ekonomske izazove izazvane pandemijom korona virusa.

On kaže da je u okviru podrške domaćohj privredi isplaćeno u gotovini 278 milijardi dinara.

"Naše finansije su bile stabilne da izdrže prvi udar. Broj zaposlenih na 30. jun u odnosu na februar je veći nego u odnosu na prethodnih nekoliko meseci. To je pravi podatak, dosta radnih mesta je otvoreno. Jesu ljudi ostali bez posla u prethodnom periodu, ali ima i novootvorenih radnih mesta. Izbegli smo najcrnji scenario. Sada treba biti pametan. Više od 1.100 preduzeća preko Fonda za razvoj i preko poslovnih banaka, preko milijardu evra biće pušteno u okviru seta mera za pomoć preduzećima", rekao je Mali.

Možda će vas zanimati

Dodaje da ne "očekuje velike posledice na tržištu rada", upravo zbog mera koje su sprovedene.

"Trenutno se radi istraživanje sprovedenih mera. Sada znamo kakva su iskustva, videćemo kako je koji sektor pogođen, čujem poslednjih dana "biće ovako, ili onako", ali treba gledati sveoobuhvatno", rekao je Mali i otkrio da su stigli podaci o PDV, i da je njegov ukupan priliv 51 milijarda dinara, "10 odsto više nego što smo očekivali".

Upitan da li će onda biti novca za nove mere, ministar je odgovorio da mora da se sačeka da se sagledaju svi aspekti, i da "ćemo naravno podržati našu privredu".

"Akcize se plaćaju na vreme, nemamo probleme sa likvidnošću... Želja mi je da pripremimo budžet za sledeću godinu", kaže on.

Ipak, mnoge stvari će zavisiti od zdravlja i zato se nada vakcini protiv Kovid-19.

"Ako dobijemo vakcinu, kao što je juče najavio predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) to je najvažnije rešenje, sve ostalo možemo da spasavamo, održavamo. Ipak, vakcina je jedino rešenje, i u svetu i kod nas. To je činjenica", rekao je Siniša Mali.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Zašto Loncar ne govori o budzetu, Mali treba da bude ministar zdravlja.

DžoMa

A ko će da finansira taj javni sektor i penzije ako propadne privatni sektor? 🙄

Di marzio

Znaci,cekajuci Godoa...

special image