• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet milijardi evra pomoći EU Rumuniji

Evropska unija je odobrila Rumuniji pet milijardi evra pomoći za suočavnje sa ekonomskom krizom koja je teško pogodila privredu te zemlje

Evropska unija je odobrila Rumuniji pet milijardi evra pomoći za suočavnje sa ekonomskom krizom koja je teško pogodila privredu te zemlje.

Zajam je deo paketa od 20 milijardi evra namenjenog Rumuniji koji sadži 12,95 milijardi evra od Međunarodnog monetranog fonda i po milijardu evra Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

EU će novac za sedmogodišnji zajam sakupiti prodajom obveznica i isporučuće ga Rumuniji u pet rata, saopšteno je u Briselu.

Mađarska i Letonija su već primile 9,6 milijardi evra pomoći EU koja je ove sedmice udvostučila krizni fond za 11 zemalja-članica van "zone evra", na 50 milijardi evra.

U zamenu, Rumunija je obećala da će na dugoročno smanjiti svoj budzetski deficit koji se za ovu godinu procenjuje na 5,1 odsto bruto domaćeg prozvoda zemlje - znatno iznad granice EU od tri procenta.

EU procenjuje da će se priverdna aktivnost Rumunije opastri ove godine za četiri odsto i da neće uopšte porasti tokom iduće.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image