• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PONOVO PLATA U DVA DELA, nova državna pomoć još jednom menja PRAVILA

 Sandra Krstanović
Autor Sandra Krstanović

Radnici u Srbiji mogu da očekiju i u narednom periodu dobijanje plate iz dva dela.

I prethodnih meseci najveći broj radnika u Srbiji primao je platu iz dva dela.Razlog je bio državna pomoć od 30.000 dinara za svakog radnik.  

Oko 18.000 dinara na račun poslodavaca, mikro, malih srednjih preduzeća leže 10. avgusta.

Možda će vas zanimati

To znači da će upravo toliki deo mnogim radnicima biti drugi deo julske zarade.

Prvi deo, ostatak do pune plate, biće u najvećem broju preduzeća isplaćen krajem jula, prenosi "Blic".

Ovakvu praksu treba očekivati i sa avgustovskom zaradom, jer će drugih 18.000 dinara za svakog radnika u pomenutim preduzećima na račune leći početkom septembra.

I to bi, ukoliko eventualno, ne bude nove državne pomoći, u mnogim preduzećima trebalo da bude kraj novoj praksi u isplati zarada, a koja je nastala zbog državnepomoći privredi.

Mogućnost koja, takođe, postoji jeste da poslodavac isplati celu zaradu, kao što je to činio pre krize, a da dodatak koji dobija od države bude dodatak na platu.

Ipak, imajući u vidu da gotovo da nema kompanije u Srbiji kojoj poslovanje zbog trenutnih okolnosti nije ozbiljno narušeno, malo je poslodavaca koji će i biti u mogućnosti da na ovakav način postupe.

Podsetimo, država je u sklopu prvog paketa ekonomske pomoći privredi, donela odluku da svakom preduzetniku, mikro, malom i srednjem preduzeću za svakog radnika, isplati po 30.000 dinara tokom tri meseca.

Velika preduzeća dobijala su po 15. 000 dinara.

Sada u drugom paketu, velika preduzeća neće dobiti ovu vrsu pomoći, ali će svi ostali imati pravo na dve isplate po 18.000 dinara u avgustu i u septembru.

U okviru drugog paketa podrške država je odlučila da svim građanima i privredi koji imaju kredite, omogući i bar meseca moratorijuma na rate koji bi trebalo da startuje 1. avgusta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mire

Dokle i te državne pomoći više...nekom nešto a većini ništa....

Papalukas

A mi koji smo dobili otkaze u kineskoj Meiti????

Bagro

Evo kako se podkrada drzava i radnici od privatnika koji su partiji na vlast u jednom malom mestu u Pomoravlju. Te lopine,ne isplacuju ljudima deonice iako imaju milionske zarade na kraju godine,jer ,verovatno fingiraju kriminalnim radnjama te racune.Radnicima ne placaju subote,niti ih prikazuju u platne liste.Takodje ni rad na praznik. Sada,za vreme korone radnici rade normalno,proizvodnja je kao i pre korone,nema zastoja niti manjka posla,a vlasnici koji su u partiji ,traze pomoc od drzave ,onda im drzava plati pomoc i radnicima po 30000 dina,a firma uplati 2-3000. Pogadjate u kojoj su partiji...dno.Jedva cekam da se digne kuka i motika

special image