• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cepter odustao od kupovine Prosvete

Konzorcijum Univerziteta Singidunum iz Beograda i kompanije Cepter buk vord odustao je od kupovine izdavačkog preduzeća Prosveta zbog toga što ne bi mogao da menja namenu knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici

Konzorcijum Univerziteta Singidunum iz Beograda i kompanije Cepter buk vord odustao je od kupovine izdavačkog preduzeća Prosveta zbog toga što ne bi mogao da menja namenu knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Taj konzorcijum je bio prvorangirani ponuđač na tenderu za prodaju 70 odsto kapitala Prosvete, za koji je ponudio cenu od 5,7 miliona evra i investicije u vrednosti od dva miliona evra u roku od dve godine.

Produženi rok za potpisivanje kupoprodajnog ugovora istekao je juče, a Agencija navodi da je prihvatila sve zahteve prvorangiranog ponuđača, čiji predstavnici u zakazanom terminu nisu došli na potpisivanje ugovora.

Obrazloženje ponuđača je bilo da je neprihvatljiva odredba ugovora po kojoj je izuzeta mogućnost raspolaganja knjižarom "Geca Kon".

Agencija ističe da nije prihvatila taj zahtev ponuđača, imajući u vidu da je zaštita te Prosvetine knjižare predviđena tenderom i odlukom Vlade Srbije, a sa čim su bili upoznati svi učesnici na tenderu u trenutku podnošenja ponude.

Prvorangiranom ponuđaču Agencija će naplatiti licitacionu garanciju u iznosu od 200.000 evra, a drugorangirani ponuđač, preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i marketing Medija (MEDIA) II iz Beograda će biti pozvan da potpiše ugovor o kupovini Prosvete.

Prduzeće Medija je za Prosvetu ponudilo je cenu od 3,2 miliona evra i ulaganja za godinu dana u vrednosti od 100.000 evra.

Kupac Prosvete će biti obavezan da najmanje deset godina nastavi da se bavi izdavaštvom i da zadrži namenu knjižare "Geca Kon".

Država je oko 99 odsto vlasnik te izdavačke kuće čija je imovina procenjena na šest miliona evra. U vlasništvu Prosvete su, osim knjižare "Geca Kon", zgrada u Čika Ljubinoj ulici, knjižare na Terazijama, u Kosovskoj ulici, na Zelenom vencu i Kopaoniku, magacini u Dobračinoj i Dušanovoj ulici, kao i prostor, površine 380 kvadratnih metara, u kome je smešteno pozorište "Boško Buha".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image