• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Er Srbija: Iz uspešne 2019. u turbulentnu 2020

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Srpsko-emiratska aviokompanija Er Srbija objavila je danas da je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 9,5 miliona evra i da je prevezla 2,8 miliona putnika.

 Er Srbija 2019. dobit profit 2020 korona poslovanje Izvor: MONDO/Lana Stošić

Er Srbija je u 2019, u šestoj godini poslovanja, nastavila širenje mreže sa ukupno 23 nove destinacije, navedeno je u saopštenju.

Rast nastavljen u oblasti čarter-saobraćaja iznosio je 24%, na 26 miliona evra, a rast prihoda u oblasti prodaje dodatnih usluga 28% u odnosu na 2018. godinu.

Možda će vas zanimati

Generalni direktor Er Srbije, Dankan Nejsmit, kaže da je pandemija korona virusa, koja je počela da negativno utiče na avio-kompaniju od marta ove godine, najveća kriza koja je ikada pogodila vazdušni saobraćaj.

"Kontinuirano pratimo situaciju i nadamo se ukidanju ograničenja putovanja u dogledno vreme, pošto smo onemogućeni da normalno poslujemo. Ostajemo fokusirani na postepeno povećavanje intenziteta operacija gde je to moguće, uz zaštitu zdravlja putnika i zaposlenih", rekao je Nejsmit.

Tokom prvih meseci 2020. godine, Er Srbija je nastavila sa rastom, pa je tako i u januaru i u februaru zabeležila za preko 20 odsto više putnika, u poređenju sa istim mesecima prethodne godine.

d sredine marta, usled pandemije korona virusa, prekinuto je obavljanje komercijalnog putničkog avio-saobraćaja, a postepena obnova letova počela je od 21. maja i od tada se neprekidno prilagođava ograničenjima u putovanjima i zabranama letenja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image